Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  11:07:20

Θανάσιμη εκδοχή από το Ωνάσειο για την Πάτρα: «Ο θάνατος δεν προήλθε από καρδιολογικό πρόβλημα. Εάν λείψει το οξυγόνο, θα σταματήσει η καρδιά...» Κύριο

Με τη φαντασία του Παπαδιαμάντη ή της Αγκάθα Κρίστι η τελευταία νύχτα της Ιριδας και οι άλλοι δύο θάνατοι.... Πάτρα: Σενάρια, εκδοχές, υποψίες – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών. 

1.«Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε κατηγορηματικά ο κ. Παπαγιάννης διευθυντής Καρδιολογικού του Ωνάσειου.

Nέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα σε διάστημα τριών χρόνων, με την υπόθεση να φτάνει στο Ανθρωποκτονιών.
Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας στις αρχές του 2022 χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιατροδικαστών θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα.

Για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία «έφυγε» αιφνίδια, μίλησε στο MEGA ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που την είχε εξετάσει.

Όπως είπε ότι το παιδί δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό της. Στην 9χρονη μάλιστα είχαν βάλει απινιδωτή, αφού της έκαναν έναν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, όπου δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

«Κάναμε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Είχε ληφθεί και ο γενετικός έλεγχος. Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, φυσιολογική καρδιά, λειτουργικότητα άριστη, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε σήματα ανά πάσα στιγμή, όπως για παράδειγμα αν καταγραφόταν επικίνδυνη αρρυθμία» ανέφερε ο παιδοκαρδιολόγος.
«Το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο»

«Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας, που χαρακτηρίζονται προς το παρόν «αδιευκρίνιστα», ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι «μπορώ να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω ο,τιδήποτε άλλο. Είναι αρμοδιότητά μου να απαντήσω επί καρδιολογικού θέματος. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο που ακολουθεί μετά απ' οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε πρόβλημα η καρδιά, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» πρόσθεσε.

2.Με τη φαντασία του Παπαδιαμάντη ή της Αγκάθα Κρίστι η τελευταία νύχτα της Ιριδας και οι άλλοι δύο θάνατοι.... Πάτρα: Σενάρια, εκδοχές, υποψίες – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το Live News, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε. Μετά τη νύχτα την επομένη στις 11 το πρωί διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τη θεία του.

1.Πολλά τα σενάρια φαντασίας τύπου Παπαδιαμάντη, Αγκάθας Κρίστι και άλλων συγγραφέων για οικογενειακά δράματα και αιφνιδιαστικούς θανάτους σε νοσοκομεία, εξοχικά και σπίτια, και αμέτρητα τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, τα οποία κατέληξαν μέσα σε τρία χρόνια με παρόμοια κλινική εικόνα. Όμως όχι από ίδια ιατρική ασθένεια και μάλιστα-κατά δήλωση διευθυντή του Ωνασείου-όχι από καρδιολογικό πρόβλημα, ως κύρια αιτία.

Ιατροδικαστές και γιατροί προσπαθούν να αντιληφθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο των κοριτσιών ενώ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και οι δικαστικές αρχές έχουν αναλάβει να ρίξει φως στην υπόθεση με τις έρευνες να στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Σημαντικό ρόλο στη λύση της υπόθεσης αναμένεται να παίξει ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας που σημειώθηκε πιο πρόσφατα από τους άλλους δύο. Ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή για εκταφή της σορού του κοριτσιού καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να εξεταστούν πολλά ακόμα στοιχεία. Συγκεκριμένα εκκρεμούν να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Κρίσιμες θεωρούνται οι μαρτυρίες των ατόμων που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση. Ανάμεσά τους θα κληθούν σύμφωνα με το OPEN περίπου 15 γιατροί ιατροδικαστές, παιδίατροι και εργαζόμενοι στις κλινικές που νοσηλεύτηκαν τα κορίτσια, αλλά και συγγενείς των παιδιών και φυσικά οι γονείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline