Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  21:45:37

Ο Πούτιν εγκαταλείπει τα προσχήματα, στο όραμα της «Μεγάλης Ρωσίας». Μετατρέπει την προστασία σε εισβολή. Πόλεμος απειλών, κυρώσεων, ίσως και πραγματικός. Κύριο

Ο Βλ. Πούτιν, μεγαλομανής και αυταρχικός ,...διορθώνει το «ιστορικό λάθος» του Λένιν και του Στάλιν.

1.Η ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στις υπό απόσχιση περιοχές του Ντονμπάς έλαβε και επίσημη μορφή, μετά την έγκριση που έδωσε η Άνω Βουλή της Ρωσίας στο σχετικό αίτημα Πούτιν. Η Μόσχα μιλάει για «ειρηνευτική δύναμη», ωστόσο οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για «εισβολή» στην Ουκρανία και αναμένεται να γνωστοποιήσουν το πρώτο πακέτο κυρώσεων, κάτι που ήδη έκανε η Βρετανία και αναμένεται να κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΕ: Κυρώσεις στη Ρωσία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων σε 27 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες, σε τράπεζες και στον τομέα της άμυνας. Αποφασίστηκε επίσης ο περιορισμός της πρόσβασης των Ρώσων στις ευρωπαϊκές αγορές.
Όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας θα υποστούν κυρώσεις, που αφορούν σε απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.
«Αυτό το πακέτο κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη θα βλάψει τη Ρωσία και θα τη βλάψει πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας.

Παράλληλα υπάρχει εισβολή της Μόσχας στο Ντονμπάς, αφού επιπλέον η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, όπως είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς σταθερά σύνορα, δηλαδή με δικαίωμα συγκρούσεως με την Ουκρανία.
Ήδη ο ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε νωρίτερα απόψε με διάταγμά του.

Ο ίδιος θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή, πρόσθεσε και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.
Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Ρώσου προέδρου να υπογράφει διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο αποσκισθεισών περιοχών.
"Κρίνω απαραίτητο να λάβω αυτήν την απόφαση που ήταν ώριμη εδώ και καιρό: Να αναγνωρίσω αμέσως την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ", είπε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε ότι είναι βέβαιος πως έχει τη στήριξη των Ρώσων πολιτών για την απόφασή του.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση, ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκοπεύουν συνεχώς τη Ρωσία.

Υποστήριξε πως η όλη κατάσταση αποτελεί μια κάλυψη για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η ένταξη, μάλιστα, της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Την ίδια ώρα, είπε πως τα κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί, επεσήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Όμως, συνέβη το αντίθετο.
Όπως τόνισε ο Πούτιν, είδαμε πέντε κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Κατανοούμε, συμπλήρωσε, πως η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί ζήτημα χρόνου.
Εξάλλου, ο κίνδυνος ενός ξαφνικού πλήγματος εναντίον της χώρας μας θα αυξηθεί ραγδαία, εάν επεκταθεί το ΝΑΤΟ, είπε ο Πούτιν και η βασική πλατφόρμα ενός πλήγματος εναντίον της Ρωσίας θα είναι η Ουκρανία.

Η Ρωσία, όμως, στηρίζει πάντα τη διπλωματική οδό για την επίλυση των θεμάτων, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέους επιθετικούς πυραύλους, κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ έχει αγνοήσει πλήρως τις ανησυχίες μας. Τα αιτήματα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας απορρίφθηκαν, είπε ο Πούτιν.

Εξάλλου, όπως πιστεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Δύση θα επιβάλει έτσι κι αλλιώς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Το έδαφος για τις κυρώσεις θα βρεθεί ή θα επινοηθεί και δεν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, υποστήριξε.
Σε αυτό το πλαίσιο και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα. Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ασφάλειά της κι αυτό κάνουμε, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κυριαρχία μας και τις εθνικές μας αξίες. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η ουκρανική ηγεσία λέει συνεχώς πως δεν επιθυμεί να τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ουκρανικές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Πούτιν, βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων στο Ντονμπάς και σκοτώνουν αμάχους, προτού διερωτηθεί «πόσο ακόμη μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό;»

Στις πρώτες του τοποθετήσεις, ο Πούτιν είπε ότι:
• Η σύγχρονη Ουκρανία ήταν δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας
• Η ανατολική Ουκρανία είναι αρχαίο έδαφος της Ρωσίας.
• Η Ουκρανία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας.
• Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε από τον Λένιν, ο οποίος όμως αδίκησε την Ρωσία.
• Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 ήταν μια ληστεία για τη Ρωσία, η οποία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
• Η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται στη συνείδηση των κομμουνιστών.
• Η Ουκρανία δεν στάθηκε ικανή να επιτύχει ένα σταθερό κρατικό καθεστώς και έτσι ήταν αναγκασμένη να βασίζεται σε ξένες δυνάμεις όπως για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες.
• Η σημερινή ουκρανική ηγεσία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Ουκρανικού λαού.
• Η Ουκρανία σήμερα είναι μια αμερικανική αποικία με καθεστώς – μαριονέτα
• Η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί.
• Η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις, κάτι που επηρεάζει όλα τα επίπεδα των εξουσιών
• Η Ουκρανία διατηρεί πυρηνικό εξοπλισμό με σοβιετική τεχνογνωσία.
• Η χώρα έχει πλημμυρίσει με δυτικό εξοπλισμό τους τελευταίους μήνες και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είναι παρόντες σε στρατιωτικές ασκήσεις.
• Η συγκέντρωση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία είναι προετοιμασία για επίθεση στη Ρωσία.
• Η προοπτική εισδοχής της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ συνιστά ευθεία απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.
• Το Σύνταγμα της Ουκρανίας δεν επιτρέπει ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στα εδάφη της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline