Τετάρτη 22 Μαϊου 2024  23:21:06

Σκάνδαλο Novartis σε εκφυλισμό: Γίνεται και μια πρώτη δίκη για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» για λαδωμα....4.000 ευρώ σε δύο γιατρούς. Συνολικά ήταν 4.000 οι «συναλασσόμενοι» γιατροί, για τους οποίους δεν έγινε καμία γενική ανάκριση. Κύριο

Δεν την ζήτησαν ποτέ κανένα από τα μεγάλα κόμματα.


1.Κάποιες παρόμοιες δίκες, όπως στις Σέρρες κατέληξαν στην αθώωση και των γιατρών και του επικεφαλής της εταιρείας Φρουζή. Και σε πολλές παραγραφές. Σε δίκη με κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Novarits, Κωνσταντίνος Φρουζής, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr.

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν και δύο γιατροί, που κατηγορούνται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.
Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση παραπομπής προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Μιχαλοπούλου, όπου περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο η Novartis «ξέπλενε το μαύρο χρήμα» μέσω διαφημιστικών εταιρειών, το οποίο προοριζόταν, όπως ανέφερε, «για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και γιατρών» με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Κ. Φρουζή.

Αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε συνολικά 15 άτομα, μεταξύ αυτών καρδιολόγοι, παθολόγοι, νευρολόγοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν λάβει από τη Novartis ποσά που ξεκινούσαν από τις 3.0000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 78.000, όπως επίσης και πρώην ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Novartis.
Ωστόσο η εισαγγελέας στην πρότασή της διαπίστωσε ότι για κάποιους δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή τους σε δίκη, ενώ για άλλους οι πράξεις είχαν παραγραφή λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα. Κάτι που υιοθέτησε και το Δικαστικό Συμβούλιο.

2.Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση παραπομπής προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Μιχαλοπούλου.

Πρόκειται για την εισαγγελική πρόταση στην οποία η εισαγγελέας Μιχαλοπούλου περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο η Novartis «ξέπλενε το μαύρο χρήμα» μέσω διαφημιστικών εταιρειών, το οποίο προοριζόταν, όπως ανέφερε, «για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και γιατρών».
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στην ίδια εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος για «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» του Κωνσταντίνου Φρουζή και των δύο πολύ γνωστών ψυχιάτρων.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, οι δύο ψυχίατροι συνταγογραφούσαν σκευάσματα της Novartis αντί αντιτίμου. Μάλιστα στον έναν από τους δύο βρέθηκαν και τρία εμβάσματα από την εταιρεία συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline