Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  04:14:06

Εξαχρειωμένοι απειλούν κάθε αντίθετη χώρα στη Δύση με... πυρηνικά. Επίσης Σουηδία- Φινλανδία εάν θελήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως η Ουκρανία. Κύριο

Την πυρηνική απειλή κραδαίνει προσωπικά ο Πούτιν πάνω από την Δύση. Η απάντηση του Γάλλου ΥΠΕΞ.

1.Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων έχει συζητηθεί τόσο ανοιχτά από έναν παγκόσμιο ηγέτη, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν το έκανε και αυτό, προειδοποιώντας σε μια ομιλία του ότι έχει πυρηνικά όπλα διαθέσιμα εάν κάποιος τολμήσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να σταματήσει την έφοδο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η απειλή μπορεί να ήταν προειδοποιητική, ο τρόπος του Ρώσου προέδρου να δείξει τα «δόντια» του για να προκαλέσει φόβο, αλλά έγινε αντιληπτή. Δημιούργησε, μάλιστα, φόβους και εικόνες από ένα εφιαλτικό αποτέλεσμα στο οποίο οι φιλοδοξίες του Πούτιν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο μέσω ατυχήματος ή λανθασμένου υπολογισμού.

«Όσον αφορά τις στρατιωτικές υποθέσεις, ακόμη και μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την απώλεια ενός σημαντικού μέρους των δυνατοτήτων της, η σημερινή Ρωσία παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά πυρηνικά κράτη», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του πριν από την εισβολή νωρίς την Πέμπτη.

Επιπλέον, έχει ένα πλεονέκτημα σε πολλά όπλα αιχμής. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν ότι οποιοσδήποτε πιθανός εχθρός θα αντιμετωπίσει ήττα και δυσοίωνες συνέπειες εάν επιτεθεί άμεσα στη χώρα μας».

2. Η απειλή Πούτιν για χρήση πυρηνικών και η απάντηση του Γάλλου ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη.

Όταν ρωτήθηκε αν η απειλή που εξαπέλυσε ο Πούτιν, κατά την διάρκεια του διαγγέλματός του, ότι η Δύση θα υποστεί «τέτοιες συνέπειες που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της ισοδυναμεί με απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι έτσι το καταλαβαίνει ο ίδιος.
«Ναι, νομίζω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει επίσης να καταλάβει ότι και η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία. Αυτά έχω να πω για αυτό το θέμα», απάντησε, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώνοντας την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ουκρανίας τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Πούτιν ανέφερε: «Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας» .

Αυτήν η αναφορά σήμανε συναγερμό καθώς διεθνείς αναλυτές «διαβάζουν» πίσω από την δήλωση του Ρώσου Προέδρου την απειλή χρήσης μεταπυρηνικών όπλων.

Αυτά αφορούν σε υπερηχητικά βλήματα και οχήματα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές, όπως το Zircon, το οποίο φαίνεται ότι ήδη εξοπλίζει πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, η Ρωσία έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να καταστρέφουν συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους χωρίς να προκαλούν εκτεταμένη καταστροφή.

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Πούτιν και προειδοποίησε ότι οι δυτικές κυρώσεις «θα πλήξουν την καρδιά» της Ρωσίας και θα στραγγαλίσουν την οικονομία της.

3.Η Ρωσία απειλεί Σουηδία και Φινλανδία με στρατιωτικές συνέπειες αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ
«Εκλαμβάνουμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας ως σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της ασφάλειας στη βόρεια Ευρώπη» αναφέρεται σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Απειλές προς την Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε η Ρωσία, εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος.

«Εκλαμβάνουμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας ως σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη» αναφέρεται σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.
Και προστίθεται: «Η εισδοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές προεκτάσεις».

Τη σχετική δήλωση έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Μόσχα, αναφερόμενη παράλληλα και στη Σουηδία, σύμφωνα με απόσπασμα ομιλίας του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο απόσπασμα, που μεταφράζεται στα αγγλικά, η Ζαχάροβα εμφανίζεται να λέει ότι ενδεχόμενη ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, το οποίο θα απαιτούσε από τη χώρα μας να προβεί σε ανάλογα βήματα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline