Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  13:40:33

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Αποκλεισμός και από φόρουμ των Κοινοβουλίων «Συμβούλιο της Ευρώπης». Κύριο

Οι... πόρτες στη Ρωσία κλείνουν η μία μετά την άλλη, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, καθώς εκτός από τις αθλητικές διοργανώσεις, θα μείνει και εκτός Eurovision.

2.Με επίσημη ανακοίνωση της η EBU γνωστοποίησε την απόφαση της να αποκλείσει από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022, τη Ρωσία, βάσει των κανόνων της διοργάνωσης και των αξιών της. Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό, ότι η Ουκρανία είχε αιτηθεί στην EBU να μπλοκάρει τη συμμετοχή της Ρωσίας, στη Eurovision, ωστόσο, είχε λάβει αρνητική απάντηση. Φαίνεται πως στη συνέχεια... το ξανασκέφτηκαν.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

2.Εισβολή στην Ουκρανία: Αποβάλλει τη Ρωσία από μέλος της το Συμβούλιο της Ευρώπης - «Απαράδεκτη η ρωσική εισβολή».

«Απαραίτητο μέτρο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», είπε ο υπουργός.

«Η Ρωσία τίθεται εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης, έπειτα από την εισβολή της στην Ουκρανία». Αυτό δήλωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο, υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, χώρας που έχει την προεδρία στον Διεθνή Οργανισμό.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο της Ευρώπης, Οργανισμός που δεν σχετίζεται με την ΕΕ, συστάθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να διασφαλίζει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη νομιμότητα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου αποφάσισε να αποβάλει τη Ρωσική Ομοσπονδία από μέλος της», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Η Ιταλία θεωρεί ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο, ως συνέπεια στην απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline