Πέμπτη 30 Μαϊου 2024  17:14:20

Παράφωνοι τενόροι Βελόπουλος, Κουτσούμπας, Καμμένος, Βαρουφάκης, Κασιδιάρης κ.α. μικρομεσαίοι όμως.. Δυσκοίλιοι στην καταδίκη της εισβολής Ρωσίας και των βομβαρδισμών. Κύριο

Ο Καμμένος έκανε «like» στην θρασεία ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας που ζητά από την Ελλάδα «να συνέλθει»!

1..Παράφωνοι τενόροι στην πανευρωπαϊκό, παγκόσμια θα έλεγε κανείς καταδίκη της πολεμικής-κατακτιτικής εισβολής της Ρωσίας και των ανελέητων βομβαρδισμών. Μικρομεσαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής και της Βουλής, με μικρή λαϊκή-κοινοβουλευτική επιρροή και αποδοχή στα θέματα αυτά. Αντίθετα οι συγκεντρώσεις στην Ελλάδα- Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα- γίνονται μόνο κατά της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας κατά τρόπο απόλυτο.
Ευτυχώς είναι πρώην, όπως και ο κ. Κατρούγκαλος. Ταυτίζεται ο πρώην υπουργός Άμυνας με τις απόψεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα περί δήθεν αντιρωσικής προπαγάνδας στον πόλεμο της Ουκρανίας - Την ίδια ώρα, ο Κατρούγκαλος λέει πως «αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία» μόνο ανθρωπιστική βοήθεια.

Κάτι θα άρεσε, μάλλον, στον πρώην υπουργό Άμυνας, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο στην προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα κι έτσι αποφάσισε να κάνει «like» στη σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κατηγόρησε τους Ελληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και αναφέρθηκε στα θύματα του Ντονμπάς. Παράλληλα, ζητά από τη χώρα μας να συνέλθει.

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας ακολούθησε την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία σύμφωνα με την οποία υπαίτιοι για τον θάνατο των ομογενών είναι Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ οι οποίοι κατά την Μόσχα υποτίθεται ότι χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο αρ. 8 στη Μαριούπολη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας με την οποία ταυτίζεται ο Πάνος Καμμένος έχει ως εξής:

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»

Κατρούγκαλος: Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό», είπε στο Mega ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργήσει ως «γέφυρα», ώστε να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής ανέφερε πως η Ευρώπη υποτίμησε τη Ρωσία και από πλευράς στρατηγικού κινδύνου, αλλά και τη δυνατότητά της να ενταχθεί σαν εταίρος σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.

-Η πρώτη διαφωνία με τις κυβερνητικές ενέργειες ήρθε από το ΚΚΕ, το οποίο καταδικάζει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και σημειώνει «η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβικείο».

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό. Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Ανάλογες αλλά με τελείως διαφορετικό σκεπτικό οι δηλώσεις του έγκλειστου Κασιδιάρη και μικροπαραγόντων του ακροδεξιού χώρου.

-Σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπό τον τίτλο «Τι απαιτεί η ειρήνη σήμερα».
Όπως αναφέρει: «Το ζητούμενο σήμερα είναι ένα: Να σταματήσει ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα Ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία. Κι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι Ουάσιγκτον και Μόσχα να συμφωνήσουν στην επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων στη βάση τους με αντάλλαγμα την ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Στους πολεμοκάπηλους, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζητούν αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση υπέρ των Ουκρανών, το μήνυμα της συγκυρίας είναι καθαρό: Οι ΗΠΑ δεν θα κουνήσουν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι! Όσο και να το ζητούν οι ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν ποτέ στρατό – ιδίως τώρα που, κυριολεκτικά, απέδρασαν κακήν κακώς από το Αφγανιστάν. Άρα, η όλη φιλολογία για το εάν οι Ουκρανοί έχουν ή όχι δικαίωμα να αιτηθούν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ είναι εκτός θέματος και βοηθά μόνο τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όσο για τις κυρώσεις, μόνο αφελείς πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα πτοηθεί. Όλη μέρα χτες η κα φον ντερ Λάγιεν απειλούσε τον Πούτιν με κυρώσεις που δήθεν θα τον «τσάκιζαν» αλλά το βράδυ, αντί για τη μία κύρωση που θα τον πλήγωνε – την αποκοπή της Ρωσίας από το SWIFT – το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε κυρώσεις-φάρσα που μοιάζουν με μπιζέλια που πετά κάποιος σε επελαύνοντα ελέφαντα.
Βέβαια, ακόμα και το SWIFT να «έκοβαν» για τη Ρωσία, τα στρατεύματα του Πούτιν θα συνέχιζαν απτόητα. Η μόνη περίπτωση ο Πούτιν να αποδεχόταν την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των Ρωσικών στρατευμάτων, θα ήταν η Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ, να του εγγυηθούν την ουδετερότητα της Ουκρανίας – όπως επί Ψυχρού Πολέμου έκαναν με την Φινλανδία.

Αυτή θα ήταν μια λύση στην οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι – τουλάχιστον όσοι βάζουμε το συμφέρον των πολιτών της Ουκρανίας πάνω από το συμφέρον του ΝΑΤΟ και των ολιγαρχών (Δύσης και Ανατολής) που κερδίζουν από τον πόλεμο.

-Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στάση και οι φιλορωσικές δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης
Χωρίς αμφιβολία το κόμμα που εμφανίζεται να κρατά την πιο ουδέτερη έως φιλορωσική στάση τις τελευταίες μέρες είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι δέκα Έλληνες που σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στη Μαριούπολη και η άμεση καταδίκη των ρωσικών επιθέσεων τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από το υπουργείο εξωτερικών, επανέφερε σε διάφορους κύκλους που κυρίως δρουν στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες μέρες, τη συζήτηση για τις ευθύνες της Ρωσικής πλευράς στον πόλεμο που η ίδια η Ρωσία ξεκίνησε, αλλά και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας απέναντι στο "ξανθό γένος" και κυρίως αν θα έπρεπε να συμφωνήσει ή όχι στις κυρώσεις κατα της Ρωσίας.
Χωρίς αμφιβολία το κόμμα που εμφανίζεται να κρατά την πιο ουδέτερη έως φιλορωσική στάση τις τελευταίες μέρες είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλοι τέσσερις Ελληνες νεκροί από αεροπορική επίθεση των Ρώσων σε χωριό στη Μαριούπολη
Άλλωστε ο κ.Βελόπουλος δεν έκρυψε ποτέ τις φιλορωσικές του διαθέσεις αφού όσοι τον έχουν δει από κοντά λένε ότι και η θήκη του κινητού του έχει πάνω το εθνόσημο της Ρωσίας, δηλαδή τον δικέφαλο αετό. Για να μην θυμηθεί κανείς τις δηλώσεις του στη Βουλή όσον αφορά τα ρωσικά εμβόλια για τον κορονοϊό, κλπ.
Και αυτά μέχρι πρότινος μπορεί να μην ήταν μεμπτά τώρα όμως η Ρωσία έχει εισβάλει σε μια ανεξάρτητη χώρα για να την καταλάβει και οι τοποθετήσεις των κομμάτων αποκτούν άλλη βαρύτητα.

Γι αυτό και οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Λύσης τις τελευταίες μέρες έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από το κοινωνικά δίκτυα.
Είναι χαρακτηριστικό πως για το θάνατο των 10 Ελλήνων στην Μαριούπολη το κόμμα του κ. Βελόπουλου δεν βλέπει προφανώς εμπλοκή των Ρώσων γιαυτό και στην ανακοίνωση γίνεται μια γενική αναφορά σε υπεύθυνους που πρέπει να λογοδοτήσουν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

"Η Ελληνική Λύση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την δολοφονία των Ελλήνων ομογενών στα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μαριούπολης. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Η σκέψη μας είναι με τους χιλιάδες Έλληνες γηγενείς, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις πατρογονικές τους εστίες. Οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες Ελλήνων πρέπει να λογοδοτήσουν."
Η ανακοίνωση όμως που σχολιάστηκε περισσότερο στο Twitter αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ουκρανίας . Με αφορμή αυτή την επικοινωνία ούτε λίγο ούτε πολύ η Ελληνική Λύση πρότεινε η Ελλάδα να στείλει βοήθεια μόνο για τους Έλληνες της Ουκρανίας και τους υπόλοιπους να τους αφήσει στο έλεος των βομβών και των πυραύλων των Ρώσων.
Πολλοί χρήστες του Twitter χαρακτήρισαν αυτή τη δήλωση ως ντροπιαστική.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση

"Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι είναι έτοιμος να παράσχει "βοήθεια" προς την Ουκρανία σε τομείς που αυτή θα ζητηθεί. Πάγια θέση της Ελληνικής Λύσης είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή στις πολεμικές συγκρούσεις. Μόνος στόχος πρέπει να είναι η προστασία της ελληνικής μειονότητας, που πρέπει να είναι και ο κύριος αποδέκτης της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα στείλει η Ελλάδα".

Όμως και σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο κύριος Βελόπουλός αμφισβητεί ακόμα και την αναγκαιότητα των κυρώσεων που συμφώνησε η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης κατά της Ρωσίας λέγοντας ότι "όταν η ύπαρξη σου εξαρτάται από την Ρωσία ενεργειακά δεν μπορεί να επιβάλεις κυρώσεις χωρίς να έχεις εξασφαλίσει την ενεργειακή σου τροφοδοσία . Είναι εγκληματικό αυτό. Τα αποτελέσματα των κυρώσεων θα τα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες".

Παρόμοια θέση έχει διατυπώσει και το κόμμα σε δελτίο τύπου όπου αναφέρεται πως "η Ελλάδα δέχεται την επιβολή κυρώσεων που ζημιώνουν περισσότερο την ίδια παρά την Ρωσία, καταστρέφουν τους Έλληνες παραγωγούς, προκαλούν τεράστια ζημιά λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας κλπ".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline