Σάββατο 18 Μαϊου 2024  01:59:29

Με πληρότητα από μεθαύριο, κατά 100% τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς περιορισμούς, πλην μάσκας. Τέλος και η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, υπό «τύπον σύστασης». Κύριο

Η κυβέρνηση βιαστική να δημιουργήσει ένα καθεστώς «ελεύθερης διακίνησης και διαβίωσης» εν όψει Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα στα τέλη Απριλίου, με τους μικρότερους δυνατούς περιορισμούς υιοθέτησε την (αναμενόμενη) πρόταση της επιτροπής των ειδικών.

1. Θα ακολουθήσουν και άλλες άρσεις-καταργήσεις περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση βιαστική να δημιουργήσει ένα καθεστώς « ελεύθερης διακίνησης και διαβίωσης» εν όψει Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα στα τέλη Απριλίου, με τους μικρότερους δυνατούς περιορισμούς υιοθέτησε την (αναμενόμενη) πρόταση της επιτροπής των ειδικών- Παραμένει η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν υπάρχει συνωστισμός, για τους ανεμβολίαστους και για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης
Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, οι ειδικοί διατύπωσαν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για τα άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο, εάν μολυνθούν με κορωνοϊό, και φυσικά για τους ανεμβολίαστους.

-Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να αυξηθεί η χωρητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 100%. Πάντα με χρήση μάσκας.

Η εισήγηση της επιτροπής έγινε άμεσα αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα».

«Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022» καταλήγει η ανακοίνωση.

2.«Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους
», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση».

Ακόμα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή, αλλά έχει γίνει ήδη κουβέντα ότι η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση, και όχι ως υποχρεωτικότητα, στους εξωτερικούς χώρους.

«Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου», υπογράμμισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline