Σάββατο 4 Μαϊου 2024  07:33:57

Μαριούπολη: Παγκόσμιος αποτροπιασμός για την ισοπέδωση παιδιατρικού νοσοκομείου. Μέσα σε συνθήκες μαζικής εξόντωσης άμαχου πληθυσμού με κάθε μέσο, όπου και να βρίσκονται γυναικόπαιδα και γέροντες. Κύριο

«Μαριούπολη. Ευθύ χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στη μαιευτική κλινική. Άνθρωποι, παιδιά κάτω από τα συντρίμμια.

Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας την τρομοκρατία; Κλείστε τον ουρανό τώρα. Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε την ανθρωπιά σας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την οποία συνοδεύει με βίντεο από εικόνες καταστροφής.

1.-ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤHΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΛΙΟΥ OPEN.

Δημήτρης Λιάτσος

Αθλιότητα!!! Βομβαρδισμένο μαιευτήριο ή ναζιστοφωλιά;;;;

Πόση αθλιότητα να αντέξει κανείς; Πριν 15 μέρες το κτίριο οπου στεγάζονταν το μαιευτήριο της Μαριούπολης, έπαψε να λειτουργεί ως τέτοιο. Εκκενώθηκε από τους ναζιστες του ΑΖΟΦ οι οποίοι το μετέτρεψαν σε... στρατηγείο τους!

Ο ρωσικός στρατός με χειρουργικό πλήγμα διέλυσε τη σφηκοφωλιά των εθνικιστών που κρατάνε ομήρους χιλιάδες κατοίκους της πόλης και κρύβονται πίσω απο αυτούς! Και όμως, ο Ζελένσκι διαμηνύε σε όλο τον κόσμο ότι χτυπήθηκε το μαιευτήριο, κάτω από τα συντρίμμια υπάρχουν παιδιά!!!. Έβαλαν και ένα παιδάκι απ´ έξω να μιλάει για «του λόγου το ασφαλές»!!! Βομβαρδισμός μαιευτηρίου και δεν υπάρχει ούτε ενας νεκρός, μόνο επτά τραυματίες, αναφέρεται!!!
Ακούστε τι λέει ο Ιγκορ, κάτοικος της πόλης του οποίου η μητέρα εργαζόταν στο κτίριο.
- Τις τελευταίες μέρες Φεβρουαρίου ήρθαν κάποιοι άνθρωποι με στρατιωτικές στολές, έσπασαν τις κλειδαριές, έστησαν σε διάφορα σημεία, παράθυρα και άλλα ανοίγματα, οπλικά συστήματα. Ελεγαν ότι ετοιμάζουν την «άμυνα της πόλης»!!!

Μετά και από αυτή την αθλιότητα που σερβίρεται ως χόρτο για ηλίθιους στη Δύση πόσο θα αντέξει αυτό το έρημο το δημοσιογραφικό επάγγελμα; Όταν «σοβαροί» δημοσιογράφοι, πέρα από κάθε δεοντολογία και αγνοώντας τον απλό κανόνα που λέει, «μη δίνεις είδηση όταν δεν την έχεις επιβεβαιώσει», δημιουργούν σπαραξικάρδιες εικόνες ελαφρά τη (αντιρωσική), καρδία;;;; Και η εικόνα, με την προβοκατόρικη ανακοίνωση Ζελένσκι, κάνει ασυγκράτητη το γύρω του «ελεύθερου,δημοκρατικού και φιλεύσπλαχνου κόσμου»! Αιδώς...

2.Μαριούπολη: Στόχος επιδρομής παιδιατρικό νοσοκομείο - Ανθρωπιστικός εφιάλτης και μαζικοί τάφοι

Εν μέσω της μακράς ρωσικής πολιορκίας που έχει βυθίσει τη Μαριούπολη σε ανθρωπιστική καταστροφή, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στη στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Για «παιδιά κάτω από τα συντρίμμια» έκανε λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ωστόσο οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως υπάρχουν συνολικά 17 τραυματίες και σε αυτούς δεν περιλαμβάνται παιδιά. Η Μαριούπολη θάβει πλέον σε μαζικούς τάφους τους νεκρούς της, αμάχους και στρατιώτες, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «ναρκοθετεί» την απομάκρυνση αμάχων και εμποδίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Μαριούπολη. Ευθύ χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στη μαιευτική κλινική. Άνθρωποι, παιδιά κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας την τρομοκρατία; Κλείστε τον ουρανό τώρα. Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε την ανθρωπιά σας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την οποία συνοδεύει με βίντεο από εικόνες καταστροφής.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά ξανά επιτακτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, η οποία σταθερά απορρίπτεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Συμμαχία καθώς θα συνιστούσε πλέον ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία.
Σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης αναφέρεται ότι «οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες και η καταστροφή στο παιδιατρικό νοσοκομείο είναι κολοσσιαία».

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε ότι 17 ενήλικες τραυματίστηκαν κατά το ρωσικό βομβαρδισμό.
«Υπάρχουν 17 επιβεβαιωμένοι τραυματίες μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου», είπε στην ουκρανική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχαν παιδιά» μεταξύ των τραυματιών και «κανένας θάνατος», σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό.
Ακολουθούν στιγμιότυπα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης και το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει το ουκρανικό ΥΠΕΞ διακρίνεται ένα κτήριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. «Σήμερα, η Ρωσία βομβάρδισε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο και και μαιευτική κλινική στη Μαριούπολη» είναι το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, έκανε σε ακόλουθη ανάρτηση λόγο για έγκλημα πολέμου στη Μαριούπολη. «Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα προστατεύοντας τους ουρανούς μας. Για χάρη της ανθρωπότητας δώστε μας αεροσκάφη, τώρα! Χάνονται ζωές ενόσω αυτό εξετάζεται ξανά και ξανά» αναφέρει.

«Η μαιευτική πτέρυγα στο κέντρο της πόλης, η παιδιατρική πτέρυγα και τη πτέρυγα νοσηλείας του νοσοκομείου έχουν όλες καταστραφεί από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη» δηλώνει επίσης ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Πάβλο Κιριλένκο.

Ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαήλ Ποντόλιακ ανέφερε ότι ότι γυναίκες και παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. «Η Μαριούπολη εξαλείφεται από επιδρομές της Ρωσίας μπροστά στα μάτια μας» δήλωσε.
«Δεν είναι αρκετό για να κλείσουν οι ουρανοί;. Δεν είναι επιχείρημα για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί;» αναφέρει ζητώντας επίσης την άμεση επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ουκρανός βουλευτής ανήρτησε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από το νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για «πολλές γυναίκες νεκρές και τραυματισμένες». Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος πληροφορίες σχετικά με την τύχη παιδιών και νεογγένητων. «ΟΗΕ που είσαι;» ρωτά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline