Σάββατο 18 Μαϊου 2024  02:32:57

Πτώση όλων των πολιτικών αρχηγών έδειξε νέα δημοσκόπηση στον Alpha. Οι κύριες αιτίες και οι ειδικές. Μειώθηκε στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι 18% το ΚΙΝΑΛ. Κύριο

Προβληματισμό ευρύτερο για νέα φαινόμενα μιας ευρύτερης κρίσης στο πολιτικό σκηνικό, με φαινόμενα φθοράς προσώπων και κομμάτων, δεδομένα ανησυχίας για την Κυβέρνηση και την κοινωνία παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία ABACUS, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

1.«Υπάρχει μία απογοήτευση για τους πολιτικούς αρχηγούς» σχολίασε ο Αντώνης Σρόιτερ, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χάνει τρείς μονάδες από παλαιότερη μέτρηση αποδοχής, αν και πάντα πρώτος. Ωστόσο με αυξημένα ποσοστά από αρνητικές ψήφους σε σύγκριση με τις λιγότερες θετικές ή τις αδιάφορες. Φυσικά στο σύνολο των ψηφοφόρων όλων τ ων κομμάτων και όχι σε εκείνους της ΝΔ, όπου κυριαρχεί ή του ΚΙΝΑΛ όπου είναι αποδεκτός με μεγάλο ποσοστό.

«Η ελληνική λύση ανέβασε τα ποσοστά της, όπως και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη», είπε στη συνέχεια, αναφερόμενος παράλληλα στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την στάση αυτών των κομμάτων υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που στηρίζει την Ρωσία, εκτίμησε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha. Βέβαια πρόκειται για μικρές αυξήσεις.

2.Η γενική πτώση των πολιτικών αρχηγών αποδόθηκε στο όλο κλίμα απαισιοδοξίας, αρνητικών διαθέσεων από την επιδημία ,κούρασης από περιορισμούς και μέτρα επί δύο και πλέον χρόνια, αβεβαιότητα για το μέλλον ιδιαίτερα στους νέους και τις δυναμικές ηλικίες, ανασφάλειας για το αύριο της χώρας και προσωπικό. Πρόκειται για τις πρώτες αναλύσεις πέραν από τις ειδικές αιτίες φθοράς για τους κ. κ .Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Στον αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την καθήλωση του κόμματος σε ένα ποσοστό 22-25%, αδυναμία να εκμεταλλευθεί τη φθορά της Κυβέρνησης, την εσωκομματική πολυφωνία, την στείρα αρνητική αντιπολίτευση κλπ. Στα ειδικά αίτια φθοράς για τον κ, Μητσοτάκη αναφέρεται καταρχήν το γεγονός ότι πάντες οι υπουργοί αποδίδουν τα πάντα στην δική του επιθυμία, παντοδυναμία στο Μαξίμου και παρέμβαση, στις διαρκείς επιλογές-προωθήσεις «πράσινων και ροζ στελεχών», επί χρόνια πολέμιων της ΝΔ.. Με συνέπεια αυτή η διαρκής δοξολογία να εκδηλώνεται αρνητικά για τον Πρωθυπουργό, δηλαδή να χρεώνονται στον Πρωθυπουργό κάθε αποτυχία, κάθε έλλειψη, κάθε καθυστέρηση, κάθε αδυναμία στον κρατικό μηχανισμό, στην ακρίβεια, στην απασχόληση και τις αμοιβές στην κοινωνική πολιτική, σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας.

Μιλώντας για την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως είναι σημαντική και παγιώνεται, παρατηρώντας την αύξηση των ποσοστών του κόμματος του Αλέξης Τσίπρα, συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Abacus.
Ποια είναι η γνώμη των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ποια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη;
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Abacus σε καρτέλες παρακάτω:

u8

255

366

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline