Σάββατο 18 Μαϊου 2024  00:02:11

Δημήτρης Κοντομηνάς: Σε βύθιση τα τελευταία δύο χρόνια ο χαρισματικός επιχειρηματίας, με το κοφτερό μυαλό, τις λαμπρές ιδέες και την βαθύτατη ανθρωπιά. Κύριο

Οι δοκιμασίες στην υγεία του από το 2019, οι διαρκείς νοσηλείες στο «Ιπποκράτειο» και κλινικές των ΗΠΑ και η «παραιτημένη ζωή» του επί μήνες στο Υγεία.

1.Καθηλωμένος επί μήνες, απομονωμένος, μοναχικός σχεδόν, χωρίς επαφές και όποια στενή σύνδεση με τα γεγονότα, με μόνη επαφή την καθημερινότητα ο άλλοτε κοσμοπολίτης, αγαπημένος φίλος και εργοδότης, πολυτάλαντος και τέρας εργατικότητας αλλά και ζωτικότητας. Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς, το ξημέρωμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022. Ο επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε εδώ και πολύ καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμα και άμεσης επαφής, νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο, το ΥΓΕΙΑ., οπου είχε πλήρη ιατρική και άλλη φροντίδα.

2.Ο μεγαλοεπιχειρηματίας τα τελευταία τρία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη δοκιμασία της υγείας του, με οξυμένα καρδιολογικά-κυκλοφορικά προβλήματα και παράλληλη κάποια έκπτωση των πνευματικών του λειτουργιών.
Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τις πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας με αποτέλεσμα πολλά στρέμματα δασικής έκτασης και σπίτια να γίνουν στάχτη.

Ένα από τα πολυτελή σπίτια, αρχοντικό με θαυμάσια κτίσματα, πολυτελή έπιπλα, θαυμάσιους κήπους , περίπτερα, ξενώνες, το οποίοπου κάηκε-καταστράφηκε στην Βορειοανατολική Αττική είναι εκείνο του Δημήτρη Κοντομηνά, το οποίο βρίσκεται στη Βαρυμπόμπη, που είναι μια από τις πληγείσες περιοχές.
Το άλλοτε εντυπωσιακό αρχοντικό, μεγάλη βίλλα, εντυπωσιακή από κάθε άποψη και μέγεθος - γνωστή στο παρελθόν από τις κοσμικές εκδηλώσεις και γλέντια που φιλοξενήθηκαν εκεί- καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Μάλιστα στο video που ανέβηκε φαίνεται πως οι ζημιές που έχει υποστεί η κατοικία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι τεράστιες. Η καταστροφή πλήρης δηλαδή,.

2.Δημήτρης Κοντομηνάς: Δίνει μάχη για την ζωή του-«Έχει μείνει 60 κιλά»

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρώην ισχυρός άνδρας του ALPHA, Δημήτρης Κοντομηνάς καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
"Έχει μείνει 60 κιλά" σύμφωνα με όσα δήλωσε στο nassosblog άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο, τον άνθρωπο που ξεκίνησε απο το μηδέν και δημιούργησε μια αυτοκρατορία.

Έναν οργανισμό που έχει περάσει κατά 80% στην κόρη του Μαρία. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου με την συνεχίστρια να είναι συνεχώς δίπλα στον πατέρα της.

Ο επιχειρηματίας είναι διασωληνωμένος και δίνει καθημερινά μάχη για την ζωή του. Ένας άντρας κοντά στο 1,80 με περισσότερα απο 130 κιλά... έχει μείνει λιγότερο απο μισός. Η καρδιά του ωστόσο παραμένει δυνατή. Και αυτό δίνει ελπίδες στους γιατρούς του.
«Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να επιστρέψει ανάμεσά μας... είναι ο άνθρωπος που πίστεψε πολύ σε μένα... κι εγώ δεν ξεχνάω εκείνους που στήριξαν πραγματικά και όχι με λόγια τα όνειρά μου.»

3.Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται στο «Υγεία»

Στο νοσοκομείο «Υγεία» νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο 81χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται υπό 24ωρη στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται η κόρη του και ο σύζυγός της.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τα προβλήματα υγείας του Δημήτρη Κοντομηνά ξεκίνησαν μετά την επιστροφή του από την Αμερική. Αρχικά παρέμεινε σε κατοίκον νοσηλεία στο Κτήμα της Βαρυμπόμπης υπό 24ωρη παρακολούθηση από αποκλειστική νοσοκόμα, ενώ υπήρχε γιατρός σε επιφυλακή όλη την ημέρα. Ωστόσο, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή του επιχειρηματία στο νοσοκομείο, καθώς διαπιστώθηκε η επιδείνωση της υγείας του.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως το ιατρικό τιμ που έπεσε πάνω από τον Δημήτρη Κοντομηνά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανακάμψει ο επιβαρυμένος οργανισμός του 81χρονου, καθώς εκτός από τα οργανικά προβλήματα φέρεται να παρουσιάζει και μια νοητική εξασθένηση.
Τις τελευταίες ημέρες ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι καλύτερα, τρώει, περπατάει, ενώ τον επισκέπτονται αγαπημένα του πρόσωπα. Παρόλαυτα οι γιατροί είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους. Τονίζουν πως η κατάσταση της υγείας του κ.Κοντομηνά παραμένει δύσκολη και ότι χρειάζεται ηρεμία και ξεκούραση.

Η πρώην σύντροφος του ζητάει διατροφή

Την ώρα όμως που ο Δημήτρης Κοντομηνάς περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο, προέκυψε ακόμα ένα ζήτημα, οικονομικής φύσεως αυτή τη φορά, καθώς η πρώην σύντροφός του Λόρι Χόλκομπ κινήθηκε νομικά εναντίον του διεκδικώντας μηνιαία διατροφή περίπου 50.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η σχέση Κοντομηνά-Χόλκομπ μπορεί να διήρκησε μόλις ενάμιση χρόνο, ωστόσο υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.
Η αίτησή της πάντως συζητήθηκε προ ημερών στο Πρωτοδικείο Αθηνών και απορρίφθηκε και τώρα αναμένεται η επόμενη δίκη, πάλι στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς μεγάλωσε με δύο γυναίκες

Η αρχή μίας ζωής που έσβησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, τοποθετείται στις 3 Ιουνίου 1939 όπου γεννιέται ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Μεγαλώνει στην Ακαδημία Πλάτωνος, παίζοντας μπάλα με τους φίλους του στις αλάνες και ζώντας τις κακουχίες του πολέμου και της κατοχής που ακολούθησε. Ο πατέρας του, Παναγιώτης φεύγει για το μέτωπο. Η σύζυγός του, Μαρία, αναλαμβάνει να μεγαλώσει τον μικρό Δημήτρη. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς μεγάλωσε με δύο γυναίκες, τη μητέρα του και τη γιαγιά του.

Εν αρχή είναι οι ασφάλειες

Η ευκαιρία στη ζωή του ήρθε με τη μορφή μίας υποτροφίας. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς σπουδάζει με υποτροφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού, όπου μάλιστα συνεχίζει με μεταπτυχιακό στο Marketing. Παραμένει στη Μέση Ανατολή και δουλεύει στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας American Life (ALICO). Η πειθώ του τον κάνει να ξεχωρίζει.

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που περιέγραψε στο nextdeal ο ασφαλιστής Χρήστος Σταυρίδης, για εκείνα τα χρόνια του στην εταιρεία. Όπως ανέφερε οι περισσότεροι ασφαλιστές «δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πιο συνηθισμένη αντίρρηση των πελατών τους που ήταν, λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, η εξής: "Δεν χρειάζομαι την ασφάλεια ζωής γιατί εάν θέλει ο Αλλάχ να μην δυστυχήσει η οικογένειά μου θα τους προστατεύσει"», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Δημήτρης όμως σχεδόν μέρα παρά μέρα κατέθετε και αίτηση. Τον κάλεσα λοιπόν στο γραφείο μου και τον ρώτησα πως αντιμετώπιζε αυτήν την αντίρρηση. Έδειξε ότι ξαφνιάστηκε από την ερώτηση μου και μου είπε: "Μα είναι πολύ απλό, τους λέω ότι που το ξέρεις ότι δεν με έστειλε ο Αλλάχ!"», ανέφερε ο Χρήστος Σταυρίδης για τη συνομιλία του με έναν διευθυντή της εταιρίας που είχε εντυπωσιαστεί με τις ικανότητες του Δημήτρη Κοντομηνά.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς εξαργυρώνει την επιτυχία του στον ασφαλιστικό κλάδο με τις πρώτες του επιχειρηματικές κινήσεις στην Ελλάδα. Το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος American Life στην Ελλάδα. Τον Ιανουάριο 1969 συνίδρυσε, με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Ακολούθησαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και στον χώρο των κινηματογραφικών αιθουσών, αλλά σίγουρα η επιχείρηση με την οποία συνδέσαμε όλοι το όνομά του, ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Το 2022, που έφυγε τελικά από τη ζωή τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως η περιουσία του είχε πλέον εξαϋλωθεί.

Η τηλεόραση του Alpha και ο «κύκλος» που έκλεισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς
Το 1998, ο τότε ΣΚΑΪ, πωλείται από την οικογένεια Αλαφούζου αρχικά στον Στάθη Τσοτσορό κι έπειτα στον Δημήτρη Κοντομηνά. Το κανάλι μετονομάζεται αρχικά σε Alpha Sky και τον Οκτώβριο του 1999 γίνεται ο Alpha. Το 2008 ο τηλεοπτικός σταθμός περνά στην κυριότητα του γερμανικού ομίλου media RTL, και τέσσερα χρόνια αργότερα ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανακτά τον μετοχικό έλεγχο του τηλεοπτικού και τους ραδιοφωνικού σταθμού Alpha.
Είναι και πάλι Οκτώβριος, αυτή τη φορά του 2018, που ανακοινώθηκε η αγορά του 50,1% των μετοχών του καναλιού από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη (Motor Oil).

Όλα γίνονται ένας κύκλος.
«Τον Alpha ο Δημήτρης Κοντομηνάς τον παρέδωσε στα χέρια εκείνα που πριν από 40 χρόνια έβαλαν την μεγάλη υπογραφή στο πρώτο ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης διυλιστηρίου την εταιρία του την Interamerican και έτσι απογειώθηκε. Ήταν καρμικό, το καταλάβαινε. Μου είπε: "Όπως ξεκίνησα, έτσι θα τελειώσω"», ανέφερε ο Δήμος Βερύκιος στον αέρα του Happy Day αποχαιρετώντας τον στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Κοντομηνά.

Οι γάμοι της ζωής του

Ο Alpha ήταν όπως καταλαβαίνεις κι από την παραπάνω πρωτόγνωρη για τα μιντιακά δεδομένα κίνηση του Δημήτρη Κοντομηνά, μία από τις μεγάλες του αγάπες. Υπήρξαν όμως κι άλλες αγάπες, όχι επιχειρηματικές, αλλά προσωπικές. Η πρώτη του σύζυγός ήταν η Φρίντα την οποία γνώρισε κι ερωτεύτηκε σε ηλικία 20 ετών. Οι δυο τους παντρεύονται και αποκτούν μαζί τη μοναχοκόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία.

Ο δεύτερος γάμος του έρχεται με την Μαίρη, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ωστόσο, δεν κρατά για πολύ. Τα δημοσιεύματα ήθελαν τον τρίτο γάμο να είναι στα σκαριά με την φυσιοθεραπεύτρια Πόλυ Ζησοπούλου στην οποία οδηγήθηκε μετά από ένα πρόβλημα υγείας. Μένουν μαζί για 7 χρόνια, αλλά γάμος δεν συμβαίνει.

Ακολουθούν κι άλλες σημαντικές σχέσεις και το 2016 κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με την τελευταία σύντροφο της ζωής του, τη Λόρι Χόλκομπ, σε παρουσίαση βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη.
Ανάμεσα στις φημολογούμενες σχέσεις του που ακολούθησαν ήταν και αυτή με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. 
Η Σίσσυ Παπαδήμα είναι ένα ακόμα όνομα που φημολογείται ότι πέρασε από την προσωπική ζωή του Δημήτρη Κοντομηνά. 
Με την τελευταία του σύντροφο, Λόρι.

Εκείνη είχε στο ενεργητικό της 4 γάμους κι είχε αποκτήσει όπως κι εκείνος μία κόρη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης τον Μάιο του 2018. Τον Ιούνιο του 2019 όμως, η σχέση και η συμβίωσή τους έληξε άδοξα και κατέληξε σε δικαστική διαμάχη μετά από έναν καυγά σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Η κόρη του, Μαρία, ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη του αγάπη απ' όλες στη ζωή και εκείνη που χάρισε στον Δημήτρη Κοντομηνά μία ακόμα ιδιότητα. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έγινε παππούς, όταν η κόρη του απέκτησε τα δύο παιδιά της από τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Τζιαμπίρη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline