Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  11:54:42

Α. Τσίπρας σε προφητεία: «η ΝΔ του Μητσοτάκη θα έλθει δεύτερο κόμμα». Στέλιος Κούλογλου με παρρησία: «Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα» ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση εκλογών. Κύριο

Σταδιακά ο άλλοτε μαοικός αγκιτάτορας και γνωστός δημοσιογράφος , διανοούμενος και ερευνητής μετατρέπεται σε μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ με ευρωπαϊκή διάσταση και εξοπλισμό.

Μια ακόμα, διπλή συνολικά διαφορετική εκτίμηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί βέβαιο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναγκασθεί σύντομα στριμωγμένος από τα αδιέξοδα και τις αποτυχίες του να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και μέσα στον Μάιο. Ο Στ. Κούλογλου δεν φαίνεται να το συμμερίζεται.

-Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει τελευταία σε μια προφητεία για τις προσεχείς εκλογές.: «η ΝΔ του Μητσοτάκη θα έλθει δεύτερο κόμμα, ακόμα και εάν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και αυξηθεί το μπόνους των 30-40 εδρών για το πρώτο κόμμα». Ο Στ.Κούλογλου δεν το συμμερίζεται, βασισμένος σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και στο γενικό κλίμα στην κοινωνία και την πολιτική ζωή.

-Επιπλέον, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σχολίασε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Θεωρώ ότι υπάρχει ένα φλερτ με αυτήν την ιδέα. Σε περιόδους κρίσης, όπως ξέρουμε όλοι, ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε επικεφαλής της κυβέρνησης» εκτίμησε ο κ. Κούλογλου ως προς την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Από την άλλη, θεωρώ ότι με όλο το περιβάλλον, τους εκλογικούς νόμους κτλ. θα ήταν αυτήν τη στιγμή πολύ μεγάλος τυχοδιωκτισμός να έμενε η χώρα δύο μήνες ακυβέρνητη, μέχρι που να σχηματίσει κυβέρνηση» υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ίδιος απαντώντας αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κόψει πρώτος το νήμα σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, «όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα» σχολίασε ο κ. Κούλογλου, «αλλά μπορεί να υπάρχει μια φθορά ραγδαία της κυβέρνησης, λόγω της ακρίβειας κυρίως», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline