Κυριακή 19 Μαϊου 2024  03:33:49

Ο Εμ. Μακρόν ταυτίζει την επιθετικότητα-εισβολή Πούτιν με τις απειλές-προκλήσεις Ερντογάν κατά των ελληνικών νησιών: Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα. Κύριο

Δυσφορία στην Άγκυρα για τις νέες επικριτικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, καθώς η Γαλλία θεωρεί ότι πρέπει να τερματιστεί το διπλό παιχνίδι της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ και με την Ρωσία.

Συνεπής και σταθερός στις θέσεις του και τις πάγιες επιλογές της Γαλλίας και της Ε.Ε.Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια - Υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του το 2019, όταν μίλησε για «εγκεφαλικά νεκρή» Βορειοατλαντική Συμμαχία
«Ηλεκτροσόκ» για το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την ουκρανική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που παρουσίασε χθες το προεκλογικό του πρόγραμμα, εν όψει της προσπάθειας επανεκλογής του στην γαλλική προεδρία, η οποία θεωρείται βέβαιη και άνετη στον δεύτερο και μάλιστα με υψηλό ποσοστό..

Ο Μακρόν ρωτήθηκε αν έκανε λάθος το 2019, οπότε και χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ εγκεφαλικά νεκρό. Επέμεινε στην ορθότητα της διαπίστωσης με σαφή νοήματα, απολύτως καταδικαστικά για την Τουρκία και υπέρ της Ελλάδος και των δικαίων της..

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι όταν έκανε τη δήλωση η κατάσταση ήταν τέτοια, αφού υπήρχε έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην Τουρκία που απειλούσε «άλλο κράτος μέλος», σε μία ξεκάθαρη αναφορά στην Ελάδα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ηλεκτροσόκ για τη Συμμαχία δήλωσε ο Μακρόν, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι ουδέποτε θεώρησε πως θα έπρεπε να φύγει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

2. Συγκεκριμένα, ο Εμ. Μακρόν ταυτίζει, εμμέσως αλλά σαφώς την επιθετικότητα-εισβολή Πούτιν με τις απειλές-προκλήσειςΕρντογκάν κατά των ελληνικών νησιών: Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα.

- Δυσφορία στην Άγκυρα για τις νέες επικριτικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, καθώς η Γαλλία θεωρεί ότι πρέπει να τερματιστεί το διπλό παιχνίδι της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ και με την Ρωσία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline