Κυριακή 19 Μαϊου 2024  06:29:15

Κανένας έλεγχος στις κλοπές παραγωγών ρεύματος από Δήμους και τιμολόγια ιδιωτών, με δόλια κόλπα. Ανδρουλάκης: «Άδικο να πληρώνουν το κόστος της κρίσης μόνο οι πολίτες όταν εταιρείες ενέργειας έχουν υπερκέρδη». Σε 2 δις τα υπολογίζει η αγορά. Κύριο

Κοινωνικοί φορείς, οργανώσεις, σύλλογοι, επιχειρήσεις, Δήμοι και μεμονωμένοι πολίτες αναδεικνύουν ένας νέο, παράλληλο σοβαρό θέμα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας, πέρα από τρόφιμα και καύσιμα.

1. Πυκνώνουν και πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες-και από τηλεοράσεως- από χιλιάδες πολίτες καταναλωτές, θύματα της φαύλης και ασύδοτης τακτικής, διπλών και τριπλών χρεώσεων (δήθεν προσωρινών επί μήνες και ...πολύ αργότερα δήθεν συνολικής κατανάλωσης με νέα κατανομή και αμφιλεγόμενα νούμερα ).

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η αγορά βοά ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια» στην ενέργεια και σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power, καθώς οι εταιρείες ενέργειας έχουν αφήσει «φέσια» άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ καθώς δεν αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

2. «Το κόστος της κρίσης είναι άδικο να τ ο πληρώνουν μόνο οι πολίτες, την ώρα που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας εμφανίζουν υπερκέρδη» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη σύνοδο των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών του Νότου σε δήλωσή του προσέθεσε ότι η ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης είναι μεν σημαντική, αλλά «δεν περιορίζει όμως τις ευθύνες του πρωθυπουργού, ο οποίος με τις επιλογές του για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας κατάφερε εν μέσω κρίσης να αυξηθεί η εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Σύνοδος του Νότου-Μητσοτάκης: Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση ενέργειας
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ οι συντηρητικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης οδηγούν σε νέες ανισότητες και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή

«Η απάντησή μας είναι η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πληρώνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και η επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, όπως πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το έχουν ήδη εφαρμόσει οι ηγέτες της Ισπανίας και της Ιταλίας με τους οποίους συνομίλησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά η δήλωση Ανδρουλάκη:

«Η ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης είναι σημαντική. Δεν περιορίζει όμως τις ευθύνες του Πρωθυπουργού, ο οποίος με τις επιλογές του για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας κατάφερε εν μέσω κρίσης να αυξηθεί η εξάρτηση μας από το φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έστω και καθυστερημένα ανακάλυψε την κερδοσκοπία και την ανάγκη ρύθμισης της αγοράς.
Οι συντηρητικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης οδηγούν σε νέες ανισότητες και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Η απάντηση μας είναι η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πληρώνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και η επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, όπως πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το έχουν ήδη εφαρμόσει οι ηγέτες της Ισπανίας και της Ιταλίας με τους οποίους συνομίλησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης.
Το κόστος της κρίσης είναι άδικο να το πληρώνουν μόνο οι πολίτες, την ώρα που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας εμφανίζουν υπερκέρδη.

5.2.2022..Νέες αποκαλύψεις για την κομπίνα των δύο εταιρειών ηλ. ρεύματος

Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις εταιρείες Hellas Power και Energa που κατηγορούνται ότι πήραν τα χαράτσια που πλήρωσαν οι πολίτες και τα έκαναν καταθέσεις.
Στα πορίσματα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων, που έκανε ελέγχους, απεικονίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδρομές του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που "έφυγαν" σε τράπεζες της Ελβετίας και του Μονακό, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών όφειλαν να τα αποδώσουν στη ΔΕΗ αφού τα είχαν εισπράξει από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.'

Οπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, τα οποία διερευνώνται απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ποσό 33.300.092 ευρώ από την εταιρεία Hellas Power και ποσό 44.539.000 ευρώ από την εταιρεία Energa διοχετεύτηκαν μέσω εμβασμάτων στην ίδια τράπεζα της Ζυρίχης. Οπως αναφέρεται στο ένα από τα πορίσματα "μέρος του παραπάνω εγκληματικού προϊόντος, που δεν πρόλαβε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό, εντοπίστηκε κατατεθειμένο σε ελληνικές τράπεζες, σε λογαριασμούς των δύο εταιρειών", χρήματα τα οποία δεσμευτήκαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πόρισμα της Αρχής κάνει λόγο για "κατ΄ εξακολούθηση εγκληματική δραστηριότητα" των επιχειρηματιών που "απέκρυψαν τα ποσά που εισέπραξαν, τα μετέτρεψαν σε απλό λογιστικό μέγεθος κατάθεσης και τελικώς τα μετέφεραν, μέσω τους τραπεζικού συστήματος, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην Ελβετία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline