Σάββατο 18 Μαϊου 2024  03:01:11

Nταλάρας, Μητσιάς, Νικολακοπούλου: Mόνο τρεις συμμετέχοντες στην αποψινή «τουρλού συναυλία» καταδίκασαν την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με σπόνσορα τον δογματικό ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του. Κύριο

Οι υπόλοιποι είτε άφωνοι είτε στην γραμμή της αφελούς υπεράσπισης της Ρωσίας του δικτάτορα-εισβολέα Βλ. Πούτιν. Γενικώς υπέρ της ειρήνης και κατά κάθε πολέμου, όπως οι κυρίες Μποφίλιου και Τσανακλίδου.

1.Ο ΣΥΡΙΖΑ , ιδιαίτερα το παλαιό, γηρασμένο κομμάτι του, απλώς επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση «ναι μεν αλλά...» που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία», επισημαίνει το κυβερνών κόμμα. Με ιδιαίτερα αφελή, ανιστόρητη και αυταρχική την επιλογή υπέρ της πολεμικής εισβολής της Ρωσίας, που αποσιωπάται συνεχώς δημαγωγικά.

«Η κ. Φωτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν οργανωτικά την αποκαλούμενη «Συναυλία Ειρήνης». Μια συναυλία όπου, αντίθετα με την ανακοίνωση που αναγκάστηκαν να βγάλουν, δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις ρωσική εισβολή», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Με πλήθος από καυστικά-ειρωνικά σχόλια από το πρόσωπα της πολιτικής ζωής, της δημοσιογραφίας, του Διαδικτύου και του πνευματικού κόσμου.

«Εξομοιώνοντας έτσι τον θύτη με τα θύματα, ουσιαστικά αθωώνουν τον θύτη. Καμία έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει με μια ακόμη ευκαιρία και για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση «ναι μεν αλλά» που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία», επισημαίνει ακόμη η Πειραιώς.

Η πρώην υφυπουργός, προεδρική και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου απαντώντας στις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας ότι το τηλέφωνο της ΜΚΟ που διοργανώνει τη Συναυλία για την Ειρήνη ανήκει στην ίδια, είχε δηλώσει πως «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι το τηλέφωνο ανήκει στο όνομά της, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στην πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει δίκτυα αλληλεγγύης. Μάλιστα, κατηγορεί τη ΝΔ ότι βρίσκεται «σε σύγχυση», καθώς «επιτίθεται στη Συναυλία για την Ειρήνη και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/3 στα Προπύλαια με πλήθος καλλιτεχνών. Με εγκαλεί δε προσωπικά ότι διέθεσα τηλεφωνική μου γραμμή στην «Αλληλεγγύη για Όλους».

ίνα Νικολακοπούλου / Είμαστε ακόμα ζωντανοί και καταδικάζουμε τον πόλεμο

1."Δίνουμε τον οβολό μας ως καλλιτέχνες στην μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης στα αθώα θύματα"

"Σε κάθε πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια και κανείς μας δεν ξέρει το ακριβές ποσοστό της ευθύνης καθενός" τόνισε Στο Κόκκινο η Λίνα Νικολακοπούλου, μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.
"Κάθε τέτοια εισβολή είναι καταδικαστέα ασυζητητί γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι την πληρώνουν ακριβά οι άμαχοι που σκοτώνονται, ξεσπιτώνονται, ξεριζώνονται". Σχολιάζοντας την επίθεση από την κυβερνητική πλευρά στην συναυλία και στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν η Λίνα Νικολακοπούλου τόνισε ότι "η μεγαλύτερη ουσία είναι να σεβαστούμε ο ενας τον άλλο για να φτάσουμε στο κοινά επιθυμητό αποτέλεσμα: την άμεση λήξη του πολέμου".
"Το παρών που θα δοθεί είναι πολύ σημαντικό κι ελπίζω να έρθει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος, υπογράμμισε. Να δείξουμε όπως λέω σ' ένα παλιό μου τραγούδι ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και στεκόμαστε απέναντι στους πολέμους των ισχυρών. Η χαρά μου είναι ότι παίρνουμε την ευθύνη και καταθέτουμε τον οβολό μας ως καλλιτέχνες στη μεγάλη αυτή υπόθεση".

2.Νταλάρας για Συναυλία Ειρήνης: «Λάθος των διοργανωτών να μην μπει στην αφίσα η Ουκρανία»
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Συναυλία Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου στα Προπύλαια μίλησε ο Γιώργος Νταλάρας.
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Alpha "Καλύτερα δε γίνεται" ο γνωστός τραγουδοποιός είπε πως σε τέτοιες συνθήκες, δεν θα έπρεπε ο κόσμος να διχάζεται.

Ειδικότερα, υπογράμμισε για τον διαχωρισμό που έχει σημειωθεί αναφορικά με την προγραμματισμένη συναυλία ότι «στον οπαδισμό παραμονεύουν κίνδυνοι», αλλά και ότι «ίσως είμαστε τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας».
Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν έπρεπε ή όχι να γίνει ξεκάθαρη αναφορά στην Ουκρανία από τους διοργανωτές της Συναυλίας Ειρήνης απάντησε πως «ήταν λάθος των διοργανωτών να μην υπάρχει αναφορά στην αφίσα για την Ουκρανία. Έπρεπε να πουν ξεκάθαρα τι κάνουμε, γιατί στήνονται διάφορες θεωρίες συνομωσίας».

Όσον αφορά στη δική του συμμετοχή του στη συναυλία, ανέφερε πως "δεν θα μπορούσα να μην το κάνω, γιατί το κάνω αυτό σε όλη μου τη ζωή. Συμμετέχω στη συναυλία, γιατί με κινητοποιεί αυτό το ολέθριο γεγονός της εισβολής σε μια ελεύθερη χώρα και της ολοκληρωτικής καταστροφής. Όσο περνάνε οι μέρες στην Ουκρανία, ο ουρανός "βρέχει" βόμβες και θάβονται ζωντανοί άνθρωποι, μητέρες και παιδιά. Καταστρέφονται οι δομές μιας χώρας. Θα πάω σε όποιον οργανισμό ή πρωτοβουλία ζητάει να προσφέρει. Με αυτές τις αξίες μεγάλωσα".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις ημέρες, ο Γιώργος Νταλάρας έκανε μία ανάρτηση σχετικά με τη Συναυλία Ειρήνης που θα διοργανωθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο διάσημος τραγουδιστής δημοσίευσε ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram εξηγώντας στο κοινό του τους δικούς του λόγους που τον οδήγησαν να συμμετάσχει.
Δήλωσε μάλιστα, πως για τον ίδιο δεν έχει σημασία καμία πολιτική παράταξη και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο τα αθώα θύματα του πολέμου.

3.Μανώλης Μητσιάς: Η ειρήνη περνάει μέσα από τον πολιτισμό

Οι εικόνες του πολέμου στην Ουκρανία μου προκαλούν συναισθήματα φρίκης. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι τραγικό ότι στη σημερινή εποχή γίνονται τέτοια πράγματα. Χαίρομαι που θα πάρω μέρος σε αυτήν τη συναυλία μαζί με τόσους καλλιτέχνες και θα βροντοφωνάξουμε εναντίον του πολέμου. Ο πολιτισμός είναι απόλυτα ταυτόσημος με την ειρήνη. Πιστεύω βαθιά ότι χωρίς πολιτισμό δεν θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη. Θα ήμασταν σε άγρια κατάσταση, όπως τα ζώα. Οι άνθρωποι του πολιτισμού είμαστε εκείνοι οι οποίοι χρόνια ολόκληρα στην Ελλάδα διεκδικούμε τα πολιτικά, τα πολιτιστικά και εργατικά μας δικαιώματα. Τα πάντα γίνονταν και γίνονται μέσα από τη μουσική, μέσα από τον πολιτισμό.

4.Νατάσσα Μποφίλιου: Ποτέ πια ξανά πόλεμος

Σήμερα σκοτάδι. Ούτε λέξη. Μόνο ο φόβος και το αίμα ακούγονται.
Πόλεμος.
Γράφω αυτήν τη λέξη και τρέμει το χέρι μου. Τρέχουν τα μάτια μου. Πόλεμος.

Να μην ξέρεις γιατί. Για ποιου αφεντικού χατίρι και συμφέρον. Να μην έχεις επιλογή. Ένα βαθύ πηγάδι. Μια πτώση στο κενό. Το απόλυτο χάος. Τα υγρά κόκκινα βλέμματα των ανθρώπων. Τα ξερά χείλη. Ο τρόμος. Η ερημιά. Η φρίκη. Ο πιο μεγάλος πόνος. Ο ξεριζωμός. Να τα χάνεις όλα. Να σου μένουν μόνο τα ρούχα που φοράς και οι πεθαμένοι σου.
Πώς τολμάμε όμως όλοι εμείς να πούμε τι είναι ο πόλεμος; Από την ασφάλεια του σπιτιού και τη ζεστή παλάμη του συντρόφου;
Μόνο μια υποχρέωση έχουμε. Σαν χρέος αιώνιο και αδιαπραγμάτευτο. Να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει ο πόλεμος και να μην αρχίσει ποτέ ξανά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θύελλα αντιδράσεων για τη «συναυλία ειρήνης»

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι την άλλη Τρίτη (29.03.2022) στα Προπύλαια θα γίνει συναυλία ειρήνης, αίσθηση προκάλεσε η απουσία αναφοράς στην Ουκρανία που δέχεται την εισβολή ή η καταδίκη της Ρωσίας.

Γρήγορα το #συναυλία_ειρήνης έγινε trend με τις αντιδράσεις στα social media να είναι πολλές. Άλλες υπέρ της συναυλίας και άλλες ενάντια στην εκδήλωση γιατί οι διοργανωτές δεν παίρνουν σαφή θέση ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας που είδε μια άλλη χώρα να εισβάλει στα εδάφη της.
«Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση» είναι το σύνθημα στην αφίσα για τη συναυλία ειρήνης στην οποία θα λάβουν μέρος γνωστοί τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί.

Θα συμμετέχουν: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαϊδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Εκτός από τα χρώματα στην αφίσα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα κάνει αναφορά στην Ουκρανία, η χώρα που δέχεται εισβολή. Δεν υπάρχει αναφορά ούτε και στην επιτιθέμενη Ρωσία. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που σχολιάζουν αρνητικά οι χρήστες του twitter, που κατηγορούν διοργανωτές και καλλιτέχνες για ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που δέχεται την επίθεση και εκείνη που την κάνει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline