Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:27:53

Ζελένσκι στον τόπο του μαρτυρίου: Στην Μπούκα ο Ουκρανός πρόεδρος – «Τι διαπραγμάτευση να κάνουμε με τους Ρώσους, όταν βλέπεις αυτά έργα τους». Η Μόσχα αρνείται ως συνήθως. «Η Ουκρανία δεν θα είναι ο τελευταίος στόχος της Ρωσίας». Κύριο

Ούτε απελευθερωτές, ούτε μαχητές σύμφωνα με τους κανόνες του πολέμου είναι οι εισβολείς Ρώσοι εναντίον Ορθοδόξων χριστιανών ενός ανεξάρτητου Κράτους με συμμετοχή από μαχαιροβγάλτες μουσουλμάνους Τσετσένους.

1.Από την πόλη Μπούκα που ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τον ρωσικό στρατό και τους Τσετσένους συμμάχους τους,, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι στην πόλη αυτή διαπράχθηκαν «εγκλήματα πολέμου» που θα «αναγνωριστούν από τον κόσμο ως γενοκτονία».
«Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου και θα αναγνωριστούν από τον κόσμο ως γενοκτονία», δήλωσε ο Ζελένσκι σε έναν δρόμο αυτής της πόλης όπου βρέθηκαν τα πτώματα πολλών αμάχων. Δεκάδες πτώματα, αθώων βασανισμένων απλών πολιτών, εκτελεσμένων εν ψυχρώ από ημέρες πριν, φιλήσυχων οικογενειαρχών, γυναικών και εφήβων ακόμα,, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες γειτόνων και συγγενών για τις σφαγές τους.
«Καθημερινά, καθώς μαχητές μας εισέρχονται και ανακτούν εδάφη, βλέπετε τι συμβαίνει», είπε σε δημοσιογράφους, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από Ουκρανούς στρατιώτες, σε έναν δρόμο της Μπούκα που καταστράφηκε από τις μάχες.

Συμπλήρωσε ότι από τότε που το Κίεβο έμαθε για το μέγεθος των φερόμενων θηριωδιών των Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία, έχει γίνει πιο δύσκολο για το Κίεβο να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία.
Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές από την πόλη αυτή κοντά στο Κίεβο όπου βρέθηκαν πτώματα ανθρώπων με δεμένα τα χέρια που είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση, ένας μαζικός τάφος και άλλες ενδείξεις εκτελέσεων σε μια περιοχή που ανακαταλήφθηκε από Ρώσους στρατιώτες.

2.Διαψεύδει το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο διέψευσε τις καταγγελίες για δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα.
«Είναι πολύ δύσκολο να συζητάς όταν βλέπεις τι έκαναν εδώ», σημείωσε. «Όσο περισσότερο η Ρωσική Ομοσπονδία παρατείνει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τόσο το χειρότερο για αυτούς και για αυτή την κατάσταση και για αυτόν τον πόλεμο».
«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν, με ακρωτηριασμένα μέλη, γυναίκες που βιάστηκαν και παιδιά που δολοφονήθηκαν», είπε ο Ουκρανός ηγέτης.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί άμαχους πολίτες.
Οι καταστροφές και οι δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα αναμένεται να ωθήσουν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Μόσχας, με αξιωματούχους να αναφέρονται στην προοπτική περιορισμών στις εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας.

3.Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα είναι ο τελευταίος στόχος της Ρωσίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τις νομικές αρχές της Ρουμανίας να εντείνουν με κυρώσεις την πίεση προς τη Ρωσία, η οποία - όπως προειδοποίησε - αποτελεί απειλή για ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Μιλώντας στο ρουμανικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περαιτέρω στήριξη από τους ξένους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων και όπλων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις.
«Η Ουκρανία δεν είναι ο τελευταίος στόχος της ρωσικής επιθετικότητας. Η μοίρα της ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας αποφασίζεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία».

4.Μαριούπολη: Παγιδευμένοι παραμένουν 130.000 κάτοικοι
Ο δήμαρχος της Μαριούπολης λέει ότι περίπου 130.000 κάτοικοι παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη. Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε ότι «τα πάντα» έχουν καταστραφεί στην πόλη - συμπεριλαμβανομένων όλων των δημοτικών λεωφορείων της πόλης.
Την ίδια ώρα, ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) σταμάτησε κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να φτάσει στη Μαριούπολη για να εκκενώσει αμάχους και τώρα κρατείται στην κοντινή πόλη Μανχούς.
«Μια ομάδα από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) κρατείται στην πόλη Μανχούς, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του ICRC. Είπε ότι η ομάδα κρατείται από την αστυνομία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν είναι κατάσταση ομηρίας», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline