Κυριακή 28 Απριλίου 2024  21:05:25

Σε αναδίπλωση ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ για την πολεμική του κατά του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια. Τον διαβεβαίωσε χθες ότι ουδέποτε υποτίμησε ή επέκρινε την πολιτική του με την Ουκρανία- Ρωσία. Όλο το παρασκήνιο στο φως. Κύριο

Η προϊστορία της διαμάχης Πάυατ- Δένδια και το ενδιαφέρον –διδακτικό αποκαλυπτικό παρασκήνιο για την (άδικη) πολεμική από παράγοντες της πρεσβείας και των ΗΠΑ κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Από την εποχή της πολεμικής εναντίον του για τη στάση του στο ζήτημα της Λιβύης κατά της τότε Κυβέρνησης της Τρίπολης.

1.-Επικοινωνία εξηγήσεων χθες του Τζ. Πάιατ με τον Ν. Δένδια

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης του στην Οδησσό, γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές.
Κατά την επικοινωνία τους, όπως σημειώνεται, ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τον κ. Δένδια και εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση της χώρας του στις ενέργειες του υπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών εν γένει, για τη στήριξη της ομογένειας, καθώς και για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Για το νόημα της επικοινωνίας και ανακοίνωσης αυτής χθες τα παρακάτω εξηγούν με σαφήνεια την αναγκαία αναδίπλωση από τον απερχόμενο πρέσβη..

Πρωτοφανής παρέμβαση του πρέσβη

2. Πρωτοφανής παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας!

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ υπηρέτησε στην Ουκρανία, την κρίσιμη περίοδο με την ανατροπή της κυβέρνησης το 2014. Σύμφωνα μάλιστα με το ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν, ο ρόλος του μαζί με τον ρόλο της Βικτώρια Νούλαντ ήταν εξαιρετικά κρίσιμος για τις εξελίξεις που ακολούθησαν. Στην συγκεκριμένη έρευνα μάλιστα, φέρονται και οι δύο να μιλούν απαξιωτικά για την ΕΕ και να πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις που εξελίχθηκαν σε μία βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Φέντοροβιτς Γιανουκόβιτς.

Ουδείς φυσικά μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τα πραγματικά γεγονότα και τον ρόλο του τότε αμερικανού πρέσβη στην Ουκρανία. Αυτό όμως που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές του νεότερου ελληνικού κράτους.
Ο πρέσβης Πάιατ λοιπόν σε μία πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης, εξέθεσε δημοσίως τον Νίκο Δένδια, προσβάλλοντας τον μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Νίκος Δένδιας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αμερικανός απερχόμενος διπλωμάτης, είχε επισκεφθεί πάμπολλες φορές τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ρωσικά πολεμικά σχέδια σε βάρος της Ουκρανίας. Υποστήριξε μάλιστα ότι του είχε επισημάνει και την απειλή που συνιστά μία τέτοια εξέλιξη στην ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης!
Μπορεί η δημόσια παρέμβαση του να αποκρύφτηκε από τα συστημικά ΜΜΕ για προφανείς λόγους, όμως φαίνεται ότι ο πρέσβης επιστρέφει. Με μία περίεργη μάλιστα διαρροή σε εφημερίδα γνωστή για τις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η διαρροή λοιπόν χρεώνεται σε ανώνυμο σχολιαστή, και παρουσιάζει τον Νίκο Δένδια ως άχρηστο, ο οποίος πίστεψε τον Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών μετέπειτα είχε δηλώσει ότι ο Λαβρόφ δεν πρέπει να γνωρίζετε για τις προθέσεις του Πούτιν!

Ενώ παρουσιάζεται και δεύτερος ανώνυμος σχολιαστής στο ίδιο δημοσίευμα, που επαναλαμβάνει ότι ο Δένδιας είναι... ανάξιος για την θέση που κατέχει!
Ο Νίκος Δένδιας λοιπόν εμφανίζεται στην καλύτερη ως ανίκανος και στην χειρότερη ως «πράκτορας των Ρώσων», επειδή δεν άκουσε τον πρέσβη, αλλά «πίστεψε» τον Λαβρόφ.

3. Η αντιπαράθεση Δένδια – Πάιατ μέσω εφημερίδων

Ένας πρωτοφανής «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και διεξάγεται μέσω εφημερίδων!
Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι και τόσο καλές και πιστοποιήθηκε με ένα τρόπο εκκωφαντικό.

Την Κυριακή, ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής» φιλοξένησε ένα παρασκήνιο-φωτιά για τον υπουργό Εξωτερικών, περιγράφοντας την παρουσία και τα πηγαδάκια που συνόδευσαν την παρουσία του κ. Πάιατ στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Ο κ. Πάιατ πριν από την Αθήνα είχε θητεία στην Ουκρανία, οπότε η παρουσία του τράβηξε πολλά φώτα.

Εκεί λοιπόν ο Αμερικανός πρέσβης αποκάλυψε, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», ότι «ότι πριν από τη ρωσική εισβολή είχε επισκεφθεί πάμπολλες φορές και ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ Ν Δένδια για τα ρωσικά πολεμικά σχέδια σε βάρος της Ουκρανίας Μάλιστα σε κάποια από τις συναντήσεις τους επισήμανε εκ των εμπειριών του τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης»

«Όπως σχολίασε ένας εκ των παρευρισκόμενων στο Forum ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μάλλον δεν επείσθη από τις πληροφορίες που του μετέφερε ο Αμερικανός πρέσβης και αντιθέτως πίστεψε τον Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα ότι δεν επίκειται εισβολή στην Ουκρανία»
Με λίγα λόγια ο κ. Δένδιας πίστεψε τους Ρώσους και πιάστηκε στον ύπνο.

4.Εκνευρισμός στο ΥΠΕΞ

Στο υπουργείο Εξωτερικών, μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα επικράτησε εκνευρισμός, καθώς η διαρροή αυτή είχε ως στόχο να πλήξει προσωπικά τον Νίκο Δένδια.
Σήμερα η εφημερίδα «Εστία» αφιερώνει το πρωτοσέλιδο θέμα της, για να αναδείξει το φάουλ, που όπως υποστηρίζει, έκανε ο κ. Πάιατ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αποτελεί ατόπημα η δημοσιοποίηση εμπιστευτικών συνομιλιών με τον Νίκο Δένδια και ξεκάθαρα επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή είχε στόχο, άρα έγινε επί τούτου, να πλήξει την εικόνα του υπουργού Εξωτερικών.

Αν ο κ. Πάιατ έχει θέμα στη σχέση του με τον κ. Δένδια θα μπορούσε να απευθυνθεί εμπιστευτικά στον Πρωθυπουργό, αναφέρει η εφημερίδα.
Συμπέρασμα. Οι σχέσεις Παιατ-Δένδια, έτσι όπως πάει, έχουν εισέλθει στο πεδίου του πολέμου. Σε πρώτη φάση μέσω διαρροών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline