Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  00:51:49

Δημοσκόπηση RealPolls, για την αντικυβερνητική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μόλις στο 4,6% η διαφορά της μειούμενης ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφεται σε άνοδο. Σε μεγάλη πτώση το ΚΙΝΑΛ, μόλις γύρω στο 10%. Κύριο

«Σημαντική πτώση καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Αν και διατηρεί το προβάδισμα, η διαφορά έχει μειωθεί κατά 6% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

Συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος από το 38,7% των ερωτώμενων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29,6%, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν 42% και 27% αντίστοιχα.

Κόλαφος είναι, όμως, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως στην επιλογή της κυβέρνησης να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία.»

1. Μειώθηκε άλλες δύο μονάδες η διαφορά, κάτω από το 5%.Τον Φεβρουάριο η ίδια εταιρεία είχε καταγράψει στο 6,8% τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κέρδισε έδαφος το σενάριο για κυβέρνηση τεχνοκρατών.
H φθορά της Ν.Δ. οφειλόταν στη δυσαρέσκεια των πολιτών από την αποτυχημένη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων, όπως είναι η ακρίβεια, η οικονομική ανέχεια και η πανδημία.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της RealPolls που δημοσίευσε η «Δημοκρατία» τότε είναι αποκαλυπτικό, με το 86% των πολιτών να βράζει για την ακρίβεια και το 73,7% να θεωρεί μη ικανοποιητικές τις επιδοτήσεις ρεύματος. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, με φανερή την τάση μείωσης της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ (6,8% ως προς την πρόθεση ψήφου, 30,3% η Ν.Δ., 23,5% ο ΣΥΡΙΖΑ), στο χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές του 2019.

2.Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 μονάδων είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της RealPolls για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. πέφτει στο 29% από 30,3% στην αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σχεδόν κατά μία μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%.

Το ποσοστό που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το χάνει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο δέχεται πιέσεις τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά του, και πέφτει στο 10,2% από το 11,1% που είχε τον Φεβρουάριο. Το ΚΚΕ καταγράφεται στο 3,6%, η Ελληνική Λύση στο 3,5% και το Μερα25 στο 2% με πτώση 1,2 μονάδων.

Σημαντική πτώση καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Αν και διατηρεί το προβάδισμα, η διαφορά έχει μειωθεί κατά 6% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος από το 38,7% των ερωτώμενων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29,6%, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν 42% και 27% αντίστοιχα.
Κόλαφος είναι, όμως, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως στην επιλογή της κυβέρνησης να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία.

Η απόφαση της κυβέρνησης καταδικάζεται συντριπτικά καθώς το 72,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κρίνει μάλλον αρνητικά και πολύ αρνητικά την αποστολή όπλων και μόνο το 27,1% κρίνει την απόφαση πολύ θετική και μάλλον θετική.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline