Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  21:56:58

Ενώ ξέρουν ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόωρες εκλογές... Ηλιόπουλος παρηγορητικός στους κομματικούς: «Το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη κεντρικό διακύβευμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ». Κύριο

Παράλληλα , ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο τον πυρήνα «ενός άμεσα εφαρμόσιμου κυβερνητικού προγράμματος».

Ούτε τα διεθνή θέματα ως πρωτεύοντα σε ένα συνέδριο της Αριστεράς, ούτε τα ιδεολογικά ούτε το Ουκρανικό και δικά μας τα εθνικά και επίσης τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά. Άλλο προέχει στον χαρακτήρα και τις αναζητήσεις του Συνεδρίου από την ερχόμενη Πέμπτη..«Η ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης Μητσοτάκη» είναι το βασικό ζητούμενο του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Real News».

Σήμα ανατροπής

«Με βάση αυτό», επισημαίνει, «θα συζητήσουμε για το πολιτικό πρόγραμμα και τις άμεσες αιχμές που μπορούν να δώσουν το σήμα της ανατροπής όπως οι προτάσεις μας για το ιδιωτικό χρέος, τη στήριξη των εργαζομένων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». Αναφέρει ότι ταυτόχρονα θα συζητηθεί και ο αποτελεσματικότερος τρόπος οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες σήμερα είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι «οι τραγικές επιλογές της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η βίαιη απολιγνιτοποίηση που αναγκάζονται να πάρουν πίσω τώρα και ο μη έλεγχος των καρτέλ, που οδηγεί σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«'Αλλωστε», σημειώνει, «οι φουσκωμένοι λογαριασμοί έχουν έρθει στους πολίτες από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, πολύ πριν τον πόλεμο». Υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει «ρύθμιση των τιμών ενέργειας, παράταση της απολιγνιτοποίησης και αύξηση του κατώτατου μισθού».
Άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα
Ερωτηθείς για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, δηλώνει ότι «είναι ντροπή να ακούμε νεοναζί του τάγματος Αζόφ μέσα στη Βουλή» και καλεί «τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον κ. Τασούλα» να απολογηθούν.

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο τον πυρήνα «ενός άμεσα εφαρμόσιμου κυβερνητικού προγράμματος» και περιγράφει τους βασικούς άξονες: «ρύθμιση, με διαγραφή ενός μέρους, του πανδημικού χρέους, αύξηση του βασικού μισθού και απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα το ΕΣΥ, επαναφορά και δημιουργία δημόσιων εργαλείων».

Τονίζει πως «όλα τα παραπάνω, μαζί με τις άμεσες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δείχνουν ότι υπάρχει σήμερα εναλλακτική» και σημειώνει ότι «το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί» και το οποίο θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, «είναι το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, με τις νεοφιλελεύθερες λογικές του κ. Μητσοτάκη ή με ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο».

ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Το «Μένουμε Ευρώπη» έγινε «μένουμε απατεώνες»

ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Να είναι σίγουροι ότι η στοχοποίηση όσων αποκαλύπτουν τη συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση δεν θα τους γλυτώσει από τις ευθύνες τους

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από τις νέες αποκαλύψεις για τη Novartis και τη σχέση του Κώστα Βαξεβάνη και του μάρτυρα κ. Μανιαδάκη. Με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζοντας ότι δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της με τη στοχοποίηση όσων ερευνούν την υπόθεση.

«Σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα η Ν.Δ. βλέπει σκευωρία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας ότι «προφανώς για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ήδη ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

«Το «μένουμε Ευρώπη» πολύ γρήγορα έγινε «μένουμε απατεώνες»», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει καταληκτικά: «Να είναι σίγουροι ότι η στοχοποίηση όσων ερευνούν και αποκαλύπτουν τη συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση δεν θα τους γλυτώσει από τις ευθύνες τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline