Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:16:30

Ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί, συνθήκες εργασίας και αρνητικά συναισθήματα

Ειδικότερα ,ως προς τα ευρήματα της έρευνας της Prorata που διεξήχθη πανελλαδικά από τις 8 έως τις 11 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1236 ατόμων (χρήση ποσόστωσης σε φύλο, ηλικία και τόπο διαμονής σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ) και μέθοδο CAWI προκύπτουν τα εξής:

Ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί και συνθήκες εργασίας είναι τα ζητήματα που ανησυχούν την κοινωνία κατά την τρέχουσα περίοδο, διατηρώντας – ή και ενισχύοντας – την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων (απογοήτευση, θυμός, απελπισία και φόβος) για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Σε αυτό το πλαίσιο, η ανησυχία για την ακρίβεια σε βασικά είδη επιβίωσης όπως το ρεύμα, η θέρμανση και τα τρόφιμα είναι απόλυτη ενώ τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας αξιολογούνται από την πλειονότητα ως ανεπαρκή (76%), με τους περισσότερους να μην αποδίδουν την κύρια ευθύνη σε εξωγενείς παράγοντες, όπως οι διεθνείς εξελίξεις ή οι περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας αλλά στις πολιτικές ιδέες και θέσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline