Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  16:40:22

Η ταπείνωση με την ναυαρχίδα οξύνει την οργή-εκδίκηση του Πούτιν και παρατείνει τον πόλεμο για πολλούς μήνες... Μπλίνκεν-CNN: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022. Κύριο

Οι άλλες «προκλήσεις» για επίδειξη δύναμης από τη Μόσχα και νίκη για τον στραπατσαρισμένο Βλ. Πούτιν προσωπικά (Κίεβο, Μαριούπολη, Φινλανδία, Σουηδία, Πολωνία).

1.Γενικεύεται η ανησυχία από την συμπεριφορά του ανεξέλεγκτου Τσάρου της Ρωσίας, μετά τις τόσες αποτυχίες να δείξει ότι ηγείται υπερδύναμης πολεμικής. Ρεαλιστές Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπου είδαν να επαληθεύονται όλες οι προβλέψεις τους, εκφράζουν όλο και περισσότερο την εκτίμηση ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα περάσει μακρά, σκληρή φάση, με πολλές μάχες και χιλιάδες νεκρούς, με ακρότητες από την πλευρά των Ρώσων να επιτύχουν κάποια πραγματική νίκη-κατάκτηση και να φοβίσουν όλες τις γειτονικές τους χώρες,που έδειξαν να αντιπαθούν την συμπεριφορά υποταγής τους στη Μόσχα.

2.Η δυσοίωνη πρόβλεψη από Μπλίνκεν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022

Την άποψη πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022 εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως δήλωσαν στο CNN δύο ευρωπαϊκές πηγές.

Την ίδια ώρα, τόσο Αμερικανοί όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν όλο και πιο συχνά πως ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα. Αρκετοί από τους αξιωματούχους που διατύπωσαν τη θέση τους στο CNN επεσήμαναν πως δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί ακριβώς για πόσο καιρό θα μπορούσε να συνεχιστεί ο πόλεμος, αλλά αρκετοί είπαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι ύστατοι στόχοι του Πούτιν έχουν αλλάξει και πως δεν είναι πιθανό να στραφεί σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις εκτός και αν βρεθεί αντιμέτωπος με μια στρατιωτική ήττα.

Το σενάριο αυτός ο πόλεμος να είναι μακροχρόνιος αποτελεί μια αλλαγή στις εκτιμήσεις ότι η Ρωσία αναμενόταν να καταλάβει γρήγορα το Κίεβο, ενώ αντικατοπτρίζει και τις αποτυχίες της Μόσχας στο πεδίο της μάχης, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όσο περισσότερο διαρκέσει ο πόλεμος, τόσο πιο σοβαρές θα είναι οι ανθρωπιστικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό. Και παρ' όλο που οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι είναι πιθανό να συνεχιστεί η διεθνής αποφασιστικότητα για την παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης στην Ουκρανία, αναγνωρίζουν παράλληλα ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές νέες προκλήσεις σε ό,τι αφορά τα όπλα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline