Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  21:22:32

Τσίπρας- Μητσοτάκης αντάλλαξαν... ευχές αγάπης εν όψει Πάσχα. «Πρωθυπουργός σε αποδρομή, εργολάβος συμφερόντων, υπόδειγμα οικογενειοκρατίας» και υπαινιγμός για «κλεφτόδενδρα- «Ο αρχαιότερος αρχηγός κόμματος, ήδη επί 15 χρόνια, αποτυχημένος, ψεύτης». Κύριο

Με το σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε καταχειροκροτούμενος από τους χιλιάδες συνέδρους τις εργασίες του εμβληματικού 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, χθες Κυριακή βράδυ.

Και με τη διαβεβαίωση ότι όσο αργούν οι εκλογές τόσο πιο οδυνηρή είναι η ήττα για τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο.... στόλισε στην κύρια ομιλία του ότι αποτελεί υπόδειγμα οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή, είναι εργολάβος συμφερόντων και με υπαινιγμούς για κλεφτόδεντρα επί της διακυβέρνησης του.

Έστρεψε επίσης τα πυρά του στον πρωθυπουργό απαντώντας στην δική του χθεσινή ομιλία στο Ηράκλειο... « Εσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους.

Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον ΠΘ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι, αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας;».

«Ένας πρωθυπουργός που τη μια μέρα ορίζει σε ποια περιφέρεια θα κατέβει ένας υπουργός του και την άλλη μέρα διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή που τρέμει την κοινωνία που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθως επιτίθεται στον πρωθυπουργό αναφέροντας: «Ο βασικός εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας στη χώρα, που σιχαίνεται οτιδήποτε δημόσιο αλλά ζει από αυτό έναν αιώνα, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σηματοδοτεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη πολιτική ζωή του τόπου και καταφεύγει σε χοντροκομμένες προσβολές.

Για να μην έχει αμφιβολίες, σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της πιο αποτυχημένης νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Ευρώπης. Πολύ σύντομα οι πολίτες που έχει παρατήσει στο έλεος της κερδοσκοπίας, θα του δώσουν να το καταλάβει».

Μητσοτάκης: Στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν συνέδριο μεταξύ τους για να στηρίξουν τον πιο παλιό αρχηγό

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για "γερασμένες ιδέες και αποτυχημένες φωνές" εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι εάν η ΕΕ δε λάβει αποφάσεις, θα υπάρξει εθνικό σχέδιο στήριξης κατά της ακρίβειας

Αιχμές για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα εκπροσωπεί την πρόοδο και η αξιωματική αντιπολίτευση την οπισθοδρόμηση. Με επικεφαλής ένα παρωχημένο, αναξιόπιστο και ψεύτη αρχηγό με τρείς αποτυχίες σε γενικές εκλογές το 2019..

Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ σχολίασε ότι τους βλέπει "κάπως κουρασμένους από τις αλλεπάλληλες δυσκολίες των καιρών, αλλά αποφασισμένος και όρθιους" και δήλωσε: "Θα προχωρήσουμε όμως, όπως όπως όρθια και αποφασισμένη βλέπω και όλη την κοινωνία, ψυχή της οποίας είναι μεγάλη παράταξη μας, η ΝΔ".

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: "Αυτή η εικόνα που αποπνέει το συνέδριό μας τα λέει όλα. Γιατί και κάποιοι άλλοι κάνουν υποτίθεται τώρα συνέδριο στην Αθήνα. Όχι ανοιχτό στους πολίτες αλλά μεταξύ τους, για να στηρίξουν και πάλι τον πιο παλιό αρχηγό, που κάθεται στην καρέκλα του εδώ και 15 χρόνια. Και όχι βέβαια για να αναρωτηθούν τι έφταιξε και ο λαός τους καταδίκασε τρεις φορές, Όσο για να ξαναπούν τις ίδιες γερασμένες ιδέες, με τις ίδιες αποτυχημένες φωνές, με τα ίδια πρόσωπα να κάθονται στην πρώτη σειρά του συνεδρίου, με μόνο τους όπλο τη χολή προς τον αντίπαλο για τη δική τους επιβίωση".

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως: "Σε αυτή τη φωτογραφία του χθες απαντάμε σήμερα από το Ηράκλειο με τις δικές μας ανοιχτές διαδικασίες, κάνοντας έναν ειλικρινή απολογισμό της πρώτης κυβερνητικής τριετίας, χωρίς να προσπερνάμε τις δυσκολίες ούτε όμως και να μηδενίζουμε τις πολλές επιτυχίες. Πάντα συνεπείς στο πρόγραμμά μας και πάντα έτοιμοι να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και να ανανεώνουμε τις επιλογές μας και το πολιτικό μας προσωπικό".

......Συνέχισε λέγοντας ότι: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιορκεί την κοινή γνώμη με νέα ψέματα. Θεωρεί εθνική μία παγκόσμια αναταραχή, υποσχόμενος πάλι με ένα νόμο και με ένα άρθρο, όλα όσα θα ήθελαν να ακούσουν για να ανακουφιστούν ένας αγρότης, ένας εργαζόμενος που σήμερα δύσκολα τα βγάζει πέρα ο νοικοκύρης, ο επιχειρηματίας που δοκιμάζεται".

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε όμως: "Το ξέρετε καλά -και πιστεύω το ξέρει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ξανά ακάλυπτες επιταγές, σε μία ύστατη προσπάθεια να δώσει το κομματικό φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας."

Σχολίασε πως: "Είναι πολύ βολικό να σπέρνεις πλαστές προσδοκίες σε ένα έδαφος που έχει κάψει πριν η εύκολη διαμαρτυρία. Αλλά ό,τι φυτρώσει εκεί, θα δηλητηριάσει για χρόνια όλη την παραγωγή και το ίδιο το χωράφι".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline