Σάββατο 4 Μαϊου 2024  04:06:32

Το διπλό Πάσχα, Καθολικών και Ορθοδόξων προάγγελος του μεγάλου ρεύματος τουρισμού για το καλοκαίρι. Θα φτάσουμε τα 32 εκατ. επισκέπτες του 2019 και ίσως κοντά σε εκείνα τα έσοδα. Η έξαρση από Μάιο και για πέντε μήνες. Κύριο

Πιο μαζική η έξοδος των Ελλήνων αυτό το Πάσχα και από το έτος-σταθμός 2019.

1.-Βαδίζουμε για ένα καλοκαίρι πέντε μηνών πλέον..Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις έχουν κλεισθεί από τον Μάιο και μετά, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, από Γερμανούς, Γάλλους, Βρετανούς, Αμερικανούς-Καναδούς, Ολλανδούς, Σκανδιναβούς, Ιταλούς, Βαλκάνιους.

1.Χρονιά πρόκριμα το 2022, για μαζικό τουρισμό στην Ελλάδα με μεγάλους αριθμούς και μαζί με ποιότητες μέσου και ανώτερου τουρισμού. Του καλύτερου σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει δεν αφορά τους τουρίστες. Αφορά τους ντόπιους. Τα ελληνικά νησιά είναι φέτος για τους τουρίστες. Τα οικονομικά οφέλη είναι και θα γίνουν αποκλειστικός στόχος με ένα πλάνο όπως αυτό που προτείνουν οι αρμόδιοι φορείς . Μένει να φανεί αν τα νησιά θα εξακολουθήσουν να είναι ανοικτά για τους Έλληνες, τόσο σε επίπεδο τσέπης, όσο κυρίως σε επίπεδο επιλογών.

Οι περισσότεροι εσωτερικοί τουρίστες αποζητούν πιο ήρεμα μέρη. Με τον φετινό τουρισμό και αυτόν που προσδοκούμε για τα επόμενα καλοκαίρια, ώστε να βάλουμε τις γύρω ανταγωνιστικές χώρες σε δεύτερη θέση, τα περισσότερα νησιά θα είναι ξεχειλωμένα από κόσμο. Για τους ντόπιους που περιμένουν αυτό το 5μηνο-6μηνο να γεμίσουν τις τσέπες τους είναι τεράστια τόνωση. Αλλά όπως θα έλεγε ένας Έλληνας Σαρτρ «οι διακοπές είναι οι άλλοι»!

Μετά δύο χρόνια μιας πρωτόγνωρης συνθήκης εγκλεισμού, αποξένωσης, κοινωνικού περιορισμού, οι Έλληνες, «απελευθερωμένοι», θα κάνουν Πάσχα στο χωριό ή στα υπέροχα ελληνικά νησιά.

Το φετινό Πάσχα βρίσκει τις πύλες της πρωτεύουσας με έντονη συμφόρηση, καθώς από τη Μεγάλη Τετάρτη έχει ξεκινήσει το κύμα εξόδου, το οποίο κλιμακώνεται. Παράλληλα, μεγάλες πληρότητες καταγράφονται σε πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, η πληρότητα στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αγγίζει το 100% ήδη από χθες και αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα μέχρι και αύριο Μεγάλο Σάββατο. Η κίνηση καταγράφει, σε σχέση με τα προ κορωνοϊού επίπεδα, αύξηση 30% με 35% στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ΚΤΕΛ, Σοφοκλή Φάτσιο.

Αρκετά δρομολόγια, όπως αυτά των γραμμών από την Αθήνα προς τους νομούς της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, εμφανίζουν αύξηση έως και 50% σε σχέση με το 2019. Έντονη κίνηση παρατηρείται επίσης προς τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη. Τόσο χθες όσο και σήμερα υπήρχαν διαθέσιμα εφεδρικά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση τυχόν περαιτέρω αυξημένης ζήτησης. Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στην αποστολή προς την Αθήνα δεμάτων μέσω ΚΤΕΛ, που περιλαμβάνουν τρόφιμα αλλά και δώρα.
Με πληρότητα που προσεγγίζει το 100% κινούνται τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Για τη διευκόλυνση της αυξημένης ζήτησης, από χθες έως και το Μεγάλο Σάββατο προγραμματίστηκε ενίσχυση της χωρητικότητας των συρμών InterCity με την προσθήκη επιπλέον βαγονιού.

Σημαντική κίνηση παρατηρείται και στα αεροδρόμια όλης της χώρας, με την Aegean Airlines να αναφέρει ότι οι πληρότητες άγγιξαν χθες το 100% – εικόνα που συνεχίζεται και σήμερα. Τη Μεγάλη Δευτέρα αναχώρησαν 11.200 επιβάτες, από 3.200 πέρυσι, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, έναντι 3.000 πέρυσι.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

Ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών βρίσκονται διεθνείς προορισμοί, όπως είναι η Κύπρος, η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία, με τις πτήσεις να αναχωρούν γεμάτες κατά 85%. Σημειώνεται πάντως ότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι κατά 20% λιγότερες από ό,τι το Πάσχα του 2019, με την επιβατική κίνηση ωστόσο να προσεγγίζει τα δεδομένα τής προ πανδημίας εποχής το καλοκαίρι.

Βαδίζουμε για ένα καλοκαίρι πέντε μηνών πλέον..Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις έχουν κλεισθεί από τον Μάιο και μετά, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, από Γερμανούς, Γάλλους, Βρετανούς, Αμερικανούς-Καναδούς, Ολλανδούς, Σκανδιναβούς, Ιταλούς, Βαλκάνιους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline