Σάββατο 4 Μαϊου 2024  07:11:26

«Μας κοστίζει ακριβά αλλά δεν είναι λαμόγιο..». Δεν παραιτείται από την ηγεσία της ΔΕΗ ούτε του ζητήθηκε από Μαξίμου.«Fake news τα στοιχεία για το πολυτελές ακίνητο του Γ. Στάσση στην Τζιά». Κύριο

Οι ισχυρισμοί της Αντιπολίτευσης και της «Δημοκρατίας» για τις δαπάνες και το μέγεθος ενός προκλητικού ακινήτου.

1.Η απάντηση σε δημοσίευμα για την επένδυση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ ,η οποία εγκρίθηκε και άρχισε έγινε προτού η ΝΔ γίνει κυβέρνηση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία σχέση με την ηγεσία της ΔΕΗ και τους μισθούς εκεί, αρκετά υψηλούς πράγματι αργότερα μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019...

Για fake news σχετικά με την επένδυση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γ. Στάσση στην Τζιά, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία. Και δηλώνουν ότι πράγματι έγιναν πολύ υψηλές οι αμοιβές του από την ΔΕΗ ,αλλά ο ίδιος είναι διακεκριμένος τεχνοκράτης, διεθνών προδιαγραφών, καλοπληρωμένος αλλά όχι κάποιο.λαμόγιο.

Απαντώντας και σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι «τα golden boys του κ. Μητσοτάκη έχουν πάει το πλιάτσικο σε διαστημικό επίπεδο». «Τσάμπα ζητάμε εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι θα μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να φάνε και τα πόμολα», οι ίδιες πηγές αναφέρουν:
«Εκείνη την εποχή ο κ. Στάσσης εργάζονταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, θέση που κατείχε για μια 15ετία, σε πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η ιταλική ENEL. Μάλιστα οι αμοιβές του σε αυτές τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ήταν σαφώς πολύ υψηλότερες από αυτήν της ΔΕΗ.»
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «πέρα από την αγορά του οικοπέδου το 2018 και η αδειοδότηση (αίτηση και έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) για την ανέγερση του κτίσματος έγινε και αυτή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2019.

Πρόκειται για δύο σπίτια 246 τ.μ το καθένα, που προορίζονται για εκμετάλλευση ενώ ο αριθμός 759 που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν έχει να κάνει με τετραγωνικά αλλά με τον όγκο του κτιρίου.» Αναφέρουν δε ότι η αξιοποίηση του ακινήτου έγινε για εκμετάλλευση, προτού η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.
Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η κυβέρνηση θα στέκεται και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες για να μειώσει τα βάρη που σηκώνουν από την διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ για ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών του κ. Στάσση και τις σχετικές αναφορές Πολάκη, σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν θέλει να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα προσκομιστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών του πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ.»

Παραίτηση του Στάσση της ΔΕΗ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι χτίζει βίλα 759 τ.μ. στη Τζιά

«Την ώρα που οι πολίτες παθαίνουν εγκεφαλικά από λογαριασμούς της ΔΕΗ διπλάσιους και τριπλάσιους από τους μισθούς τους, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη που την ιδιωτικοποίησε, κ. Στάσσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, φτιάχνει πολυτελή έπαυλη 759τ.μ. στη Τζια» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της σημερινής «Δημοκρατίας».

«Εντελώς συμπτωματικά ο κ. Στάσσης, πριν καν ξεκινήσει να παίρνει τα 360.000 ευρώ το χρόνο, ξεκίνησε την υπερπολυτελή κατοικία με πισίνες αμέσως μετά τον διορισμό του στη ΔΕΗ», σημειώνει επιπλέον η Κουμουνδούρου και προσθέσει ότι «τα golden boys του κ. Μητσοτάκη έχουν πάει το πλιάτσικο σε διαστημικό επίπεδο».

«Τσάμπα ζητάμε εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι θα μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να φάνε και τα πόμολα. Αφού ο κ. Στάσσης παραιτηθεί, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline