Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  10:35:21

Η ομάδα ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει νέο θεατρικό έργο, τραγωδία σε στυλ κωμωδίας: «Ο Μητσοτάκης ξαναφέρνει τον Γλύξμπουργκ στο προσκήνιο». Ο 82χρονος Κωνσταντίνος, πλήρως παραιτημένος, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Κύριο

Με στρεβλές επινοήσεις για το ταξίδι στην Σκωτία και την συνάντηση με τον Κάρολο , με ανιστόρητες, παρωχημένες αναφορές ο ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί για «τρικυμία μέσα στη ΝΔ» και φαντασιώνεται ότι ασκεί αποτελεσματική-πειστική αντιπολίτευση υπέρ του.«Ο Μητσοτάκης προσβάλλει το ίδιο του το κόμμα».

1.Άσφαιρα πολιτικά πυρά και θέματα αντιπαράθεσης μουχλιασμένα, μακρυά από τα προβλήματα του κόσμου αλλά και την πολιτική αλήθεια,..Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε ξανά πως το κόλλημα που έχει με τους Γλύξμπουργκ είναι διαχρονικό και αταλάντευτο απαντά , σοιβαρότατα, ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και στην πανικόβλητη ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το «σφυροκόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το Τατόι δίνει-κατά την ΣΥΓΗ- η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημόσια διαπιστευτήρια στον τέως βασιλιά. Η ΝΔ δεν είπε κουβέντα για τις κυβερνητικές επιδιώξεις γύρω από το δημόσιο κτήμα Τατοΐου, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για συνομωσιολογικούς ισχυρισμούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης / Τι δουλειές έχει με τον Κάρολο στη Σκωτία

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε ξανά πως το κόλλημα που έχει με τους Γλύξμπουργκ είναι διαχρονικό και αταλάντευτο. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκηπα Κάρολο».
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974.

Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα».
«Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.
Άλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την... κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια - και μάλιστα ως πρωθυπουργός - διαπιστευτήρια στον τέως» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής: «Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για "επίσκεψη ορόσημο". Σήμερα που ο πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά».

Ο βασιλιάς του Κ. Μητσοτάκη είναι γυμνός
Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει για τους σκοπούς της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Κάρολο και για τα όσα διατυμπάνιζε η κυβέρνηση σχετικά με την «τεχνογνωσία» που διαθέτει ο Βρετανός πρίγκιπας για την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Ωστόσο η μοναδική σχέση του Καρόλου με το Τατόι οφείλεται στη συγγενική του σχέση με τον Γκλίξμπουργκ και αυτό τον καθιστά απολύτως ακατάλληλο για τις όποιες υποδείξεις ● ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γκλίξμπουργκ».

Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε χτες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αφορούσε το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.», σχετικά με την ανάθεση στον Κάρολο της Ουαλίας χρεών συμβούλου για την αξιοποίηση του Τατοΐου. Ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει στην ουσία του δημοσιεύματος και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι «όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είχε υποδεχθεί ο ίδιος και η σύζυγός του -και σωστά είχε κάνει- με πολύ θερμό και πανηγυρικό τρόπο τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Αλίμονο εάν τέτοιου είδους συναντήσεις, επικοινωνίες, συνιστούν θεσμική εκτροπή».

Μόνο που εμείς πουθενά δεν γράφουμε ότι κακώς συναντήθηκε με τον Κάρολο. Οπως εξηγούσαμε αναλυτικά, το «φάουλ» έγκειται στο περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, δηλαδή στο γεγονός ότι η κυβέρνηση διατυμπάνιζε πως ο Κάρολος διαθέτει την «τεχνογνωσία» για την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House, ενός πρώην ανακτόρου της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, στο οποίο φιλοξενήθηκε χτες ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline