Σάββατο 11 Μαϊου 2024  22:50:50

Πάλι πολιορκούν τον Έβρο (χωρίς καμία επιτυχία...), ομάδες μεταναστών, ωθούμενοι από την Τουρκία, καθώς πέφτει η στάθμη του ποταμού. Πολλές οι συλλήψεις δουλεμπόρων που κατάφεραν να περάσουν. Κύριο

Αποτελεσματική η αμυντική θωράκιση και η περιφρούρηση της Θράκης.

1.Πολλές οι συλλήψεις δουλεμπόρων-συνεργατών των υπηρεσιών στην Ανατ. Θράκη, καθώς επιχειρείται από το καθεστώς Ερντογάν νέα πίεση της Ελλάδος στα σύνορα με τον Έβρο και επανάληψη της εισβολής μεταναστών από Ασία και Αφρική στη χώρα μας και στην Ευρώπη κατά το «φιλόδοξο» αλλά μάταιο τελικό εγχείρημα του 2020.

Σε αδυναμία να επιτύχει τις αθρόες παράνομες αφίξεις μεταναστών στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά, το επιχειρούν πάλι στα βόρεια εδαφικά σύνορα. Κάποτε το καταφέρνουν να περάσουν λαθραία το Έβρο, καθώς αρχίζει να πέφτει η στάθμη του, αλλά σύντομα επισημαίνονται και συλλαμβάνονται.

2..Αστυνομικό Δελτίο της 30ης Απριλίου 2022

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-4-2022), σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Καβάλας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.

3.28-04-2022

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν χθες (27-4-2022), σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα και τις πινακίδες κυκλοφορίας έχει δηλωθεί κλοπή τον τρέχοντα μήνα σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.

4.. 26-04-2022
Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν την 23 και 26-4-2022 πρωινές ώρες, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 23-4-2022, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί σε θαμνώδη περιοχή, χωρίς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 19-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 23-4-2022, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς – δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, την 26-4-2022, στην Επαρχιακή Οδό Λυκείου -Σαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

5.Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης πενήντα μεταναστών σε νησίδα του Έβρου

File photo: Μια ομάδα μεταναστών περπατάει στις σιδηροδρομικές ράγες νωρίς το πρωί, αφού διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα από τον ποταμό Έβρο κοντά στο χωριό Χειμώνιο της Ορεστιάδας, 

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης παράτυπων μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πενήντα αλλοδαποί, που δηλώνουν Σύριοι στην καταγωγή, παρέμεναν εδώ και 2-3 μέρες σε νησίδα στην συμβολή των ποταμών Έβρου και Ερυθροποτάμου.

Χθες συνεργείο της ΕΜΑΚ Κομοτηνής αποτελούμενο από τρεις άνδρες προσπάθησε να τους απεγκλωβίσει με βάρκα αλλά αρνήθηκαν να επιβιβαστούν.

Σήμερα η επιχείρησή ξεκίνησε πριν από δυο ώρες περίπου και είναι σε εξέλιξη Μεταξύ τους βρίσκονται και αρκετά γυναικόπαιδα. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline