Σάββατο 11 Μαϊου 2024  21:33:37

Μια ακόμα λεηλασία στη ισοπεδωμένη Μαριούπολη των άλλοτε 140.000 Ελλήνων: Αρπαγές σε μουσεία από τις ρωσικές δυνάμεις καταγγέλλει η Ουκρανία. Κύριο

Ρωσικά στρατεύματα, μετά τα όσα επαίσχυντα έχουν διαπράξεις, από ομαδικές δολοφονίες αθώων πολιτών και τους βιασμούς έως τις κλοπές και τις ανελέητες καταστροφές ,λεηλάτησαν μουσεία στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Εικόνα από το μουσείο του Αρχίπ Κουίντζι, Ρώσου καλλιτέχνη, που καταστράφηκε έπειτα από βομβαρδισμό σε περιοχή που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές δυνάμεις στη Μαριούπολη. 

Ανελέητος στρατός κατοχής, όπως ήταν τα στρατεύματα της Σοβιετικής Ενωσης το 1945 ως κατακτητές πρωτόγονοι,, επαίσχυντοι συχνά, σε βάρος των κατοίκων της ηττηθείσας Γερμανίας.

Ξανακάνουν τα ίδια στους ομόδοξους χριστιανούς της Ουκρανίας κατά τρόπο φρικαλέο, αδίστακτο, απολύτως βάρβαρο.. Ρωσικά στρατεύματα λεηλάτησαν μουσεία στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Όπως ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι ρωσικές δυνάμεις κατέσχεσαν περισσότερα από 2.000 έργα τέχνης από τη Μαριούπολη.

Τα έργα αυτά μεταφέρθηκαν σε κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή του Ντόνετσκ, μετέδωσε το τοπικό κανάλι TV7, σύμφωνα με τη Washington Post.
Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στα τρία τοπικά μουσεία από την έναρξη της εισβολής.

«Οι κατακτητές "απελευθέρωσαν" τη Μαριούπολη από την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη, μέσω Telegram.
«Έκλεψαν και μετέφεραν περισσότερα από 2.000 μοναδικά εκθέματα από μουσεία στη Μαριούπολη στο Ντόνετσκ» πρόσθεσε.

Παιχνίδι – όπλο κρέμεται σε έκθεμα σε μουσείο της Μαριούπολης που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, σε περιοχή που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές δυνάμεις. (AP Photo)
AP Photo AP Photo AP Photo

Ουκρανικός στρατός: Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν τη Μαριούπολη
Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις στη Μαριούπολη, εστιάζοντας στη χαλυβουργία Azovstal, όπου παραμένουν στρατεύματα και πολίτες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο σε τέσσερις οικισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η κόλαση υπάρχει και βρίσκεται στη Μαριούπολη - Πάνω από 20.000 οι νεκροί» λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει λόγο για 20.000 νεκρούς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων κατάφεραν απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, που πολιορκείται από τους Ρώσους.
Πόλη-φάντασμα ακόμη και απέραντο νεκροταφείο θυμίζει η Μαριούπολη

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100.000 κατοίκους που ζουν γενικότερα στη Μαριούπολη χωρίς νερό, ρεύμα και χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τρόπους επικοινωνίας, ύστερα από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η κόλαση στη Μαριούπολη δεν σταματά να υπενθυμίζει τη βαρβαρότητα του πολέμου. Τα πτώματα παραμένουν στους δρόμους, ενώ ο ακριβός αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν από τα πυρά παραμένει άγνωστος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δορυφορικές εικόνες από τα ερείπια του Αζοφστάλ, που κυκλοφόρησαν από την αμερικανική υπηρεσία Maxar Technologies, ήταν πραγματικά σοκαριστικές.
Στους μαζικούς τάφους, στη Μαριούπολη, τοποθετούνται σοροί χωρίς οι συγγενείς τους να έχουν καταφέρει να τους αποχαιρετήσουν και χωρίς να έχει υπάρξει ταυτοποίηση.

Ρεύμα, τρόποι επικοινωνίας, πετρέλαιο όλα απουσιάζουν. Κάτοικοι ζούν στα υπόγεια για να σωθούν από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς.
Από τον πληθυσμό των 450.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο έχει υπάρξει δραματική συρρίκνωση λόγω των επιθέσεων και οι άνθρωποι που ζουν στη Μαριούπολη υπολογίζεται ότι φτάνουν στους 100.000.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει λόγο για 20.000 νεκρούς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. «Οι πολίτες που έφυγαν λένε ότι η κόλαση υπάρχει και βρίσκεται στη Μαριούπολη» είπε ακόμη ο δήμαρχος.

Στρατηγικής σημασίας αποδεικνύεται, πάντως, η Μαριούπολη για τη Ρωσία καθώς με την προσάρτηση της συγκεκριμένης περιοχής στα εδάφη της Μόσχας θα ανοίξει ένας σημαντικός διάδρομος ανάμεσα στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.
Ζελένσκι: Οι πρώτοι άμαχοι που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο Αζοφστάλ θα φτάσουν σήμερα στη Ζαπορίζια

Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
"Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο", έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline