Κυριακή 12 Μαϊου 2024  03:29:39

Οι μισέλληνες ακροδεξιοί, υπουργός Άμυνας και εταίρος-τσόντα στη Βουλή με νέες εντολές από Ερντογάν.. Χθες σε απειλές κατά της «προκλητικής» Ελλάδος και αιχμές κατά του Ζελίνσκι γιατί... έθιξε την Τουρκία. Κύριο

Προβληματισμός στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. για την καθημερινή επιθετικότητα από τον κύκλο επιρροής του Τ. Ερντογάν κατά της Δύσης, της Ελλάδος και της Κύπρου.


1.-Ολοφάνερο ότι ο καραβανάς ιέρακας της Τουρκίας προετοιμάζει το έδαφος με ανυπόστατες κατηγορίες για προκλήσεις και απειλές από την....Ελλάδα(και όχι από εκείνον και τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών) προετοιμάζει το έδαφος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή επίδειξη ισχύος .

2.Ακάρ: Σε επιφυλακή το τουρκικό Ναυτικό
Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως το τουρκικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή

Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας, με ψεύτικα επιχειρήματα, με δόλιες στρεβλώσεις της αλήθειας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως το τουρκικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή για λόγους...άμυνας από την ελληνική επιθετικότητα.
«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ.

Μπαχτσελί: Ο Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται την Τουρκία παρά την Ελλάδα
Παράλληλα, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τόνισε πως «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».

«Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», κατέληξε.

Σημειώνεται πως οι προκλήσεις από πλευρά της Τουρκίας έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημειώνει πως η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε 'ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο'».

3.Μπαχτσελί: Ο Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται την Τουρκία παρά την Ελλάδα
Για έλλειψη σεβασμού από πλευράς του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί

. Για έλλειψη σεβασμού από πλευράς του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν ανέφερε πως στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ζελένσκι πρέπει να συγκρίνει τη στάση και τις συμπεριφορές άλλων κρατών του κόσμου και της Τουρκίας. «Πρέπει να έχει στάση μεγάλου σεβασμού απέναντι στο τουρκικό έθνος, την τουρκική κυβέρνηση και την Τουρκική Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «δεν είναι σωστό να μιλάει κανείς όταν υπάρχουν οι προκλήσεις της Δύσης και προσπάθειες ορισμένων χωρών να κάνουν ενέργειες που νονιμοποιούν τον πόλεμο. Η μόνη χώρα που προσπαθεί να επιλύσει τον πόλεμο με την πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης είναι η Τουρκία. Ο πρόεδρος μας προσπαθεί να πραγματοποιήσει αυτό μέσα από τις επαφές του με 40 ηγέτες και φαίνεται ότι θα το επιτύχει σύντομα» .
«Ο Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται περισσότερο το τουρκικό έθνος παρά την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline