Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  18:09:38

Οι γνωστοί «πέντε ιδιώτες πάροχοι» πίεσαν και επέβαλαν στην ΔΕΗ την (ληστρική...) ρήτρα αναπροσαρμογής. Παρρησία του βουλευτή και γνωστού δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, που εντυπωσίασε. Κύριο

Θετική η ανταπόκριση ανάμεσα σε στελέχη και οπαδούς της ΝΔ και ευρύτερα στην κοινωνία, μετά την κερδοσκοπική συμπεριφορά των περισσότερων ιδιωτικών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, που αποτελεί όπλο της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ισχυρές πιέσεις από τις ιδιωτικές εταιρείες για να εφαρμόσει τη ρήτρα η δημόσια επιχείρηση.

Σε μια παραδοχή που αποκαλύπτει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την έκρηξη ακρίβειας στην ενέργεια που έχει οδηγήσει σε απόγνωση νοικοκυριά και επαγγελματίες, προχώρησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος με μεγάλη καταξίωση..

Ο βουλευτής νότιου τομέα Αθηνών της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τους ιδιώτες παρόχους.
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, δήλωσε ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζει και η δημόσια επιχείρηση τη ρήτρα αναπροσαρμογής για λόγους ανταγωνισμού.
Η ΔΕΗ, δηλαδή, αν και θα μπορούσε να μην επιβάλει τη ρήτρα, υποχρεώθηκε προκειμένου οι ιδιώτες πάροχοι να μην βρεθούν σε δυσμενή ανταγωνιστική θέση.

Oi ιδιώτες πάροχοι ρεύματος πίεσαν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ώστε να εφαρμοστεί και στη ΔΕΗ η ρήτρα αναπροσαρμογής, για λόγους ανταγωνισμού, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου.
«Δεν υπήρξε καμία υπόδειξη (από τους παρόχους). Αυτά είναι ευγενικά... Έγιναν πιέσεις των ανταγωνιστών», υπογράμμισε μιλώντας στο Kontra channel
Ερωτηθείς αν «οι ιδιωτικές εταιρείες κυβερνάνε τη χώρα», ο κ. Παπαδημητρίου... παραδέχτηκε: «Ε, μία επιρροή την έχουν».

Η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ στη ΡΑΕ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανακοινώσεις της Αρχής, η οποία υποστήριξε ότι «η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στις Συμβάσεις Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί αμιγώς και αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν «επιβλήθηκε» από τη ΡΑΕ».

Επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στις 5 Αυγούστου 2021. Ήταν τότε, πολύ πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που οι πάροχοι ενέργειας είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι οι τιμές αναμένεται να εκτοξευθούν και έτσι πίεσαν προκειμένου και η δημόσια εταιρεία ενέργειας και μεγαλύτερη του κλάδου να επιβάλει τη ρήτρα προκειμένου οι ιδιώτες πάροχοι να μην εκτεθούν με τις υπέρογκες χρεώσεις τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline