Δευτέρα 20 Μαϊου 2024  14:09:53

Ο προσεκτικός αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργ. Σχοινάς προβλέπει δημόσια: «Έρχεται το τέλος της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.». Αναλυτικά η πρόβλεψη ανατροπής. Κύριο

Άλλη πρόβλεψη για τον Βλ.Πούτιν: Χάνει την όρασή του και οι γιατροί του δίνουν το πολύ 3 χρόνια ζωής.

«Το ευρωπαϊκό μοντέλο δέχεται επίθεση. Οι δικτάτορες βλέπουν το ευρωπαϊκό μοντέλο ως απειλή για τους ίδιους» τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς σημειώνοντας ότι «δεν έχει να κάνει με πυραύλους ή με την ιδιότητα μέλους στο ΝΑΤΟ. Έχει να κάνει με το ότι οι αξίες μας τους πλησιάζουν όλο και περισσότερο».

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθήνα και δημοσιεύεται παραμονή της Συνόδου Κορυφής στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Ολλανδίας de Volkskrant, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογραμμίζει ότι έρχεται το τέλος της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Με εκπλήσσει ευχάριστα η ενότητα μεταξύ των 27 κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων των συνήθων υπόπτων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε μάρτυρες του τέλους της εξουσίας του Πούτιν. Ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου, δεν πρόκειται να επιβιώσει από αυτό, το σύστημα Πούτιν βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Το ερώτημα για εμάς είναι: ποιος έρχεται μετά; Η δημοκρατία στη Ρωσία είναι η εγγύηση ασφάλειας για την Ευρώπη» επισημαίνει. Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης είναι η στασιμότητα και η αυταρέσκεια.

«Να εργάζομαι ως αρχιτέκτονας, όχι ως πυροσβέστης»

«Εύχομαι οι ευρωπαϊκές ιστορίες επιτυχίας να ήταν αποτέλεσμα προσεκτικού λογικού σχεδιασμού, να εργάζομαι περισσότερο ως αρχιτέκτονας και όχι ως πυροσβέστης. Αλλά η ΕΕ είναι η πυροσβεστική» συμπληρώνει.

«Μετά από πολλά χρόνια, τα αστέρια για την Ευρώπη ευθυγραμμίζονται ακριβώς στο σωστό σημείο. Πρώτον, λόγω της εξωτερικής πίεσης: η Ρωσία, ο πόλεμος, οι εκτοξευόμενες τιμές της ενέργειας, οι γεωπολιτικοί σεισμοί. Δεύτερον, και είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη ευρωπαϊκή συνταγή: το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν ηγέτες έτοιμους να προσφέρουν, με νέα τετραετή πολιτική εντολή. Τρίτον, ο Νότος, εδώ και χρόνια πηγή ευρωπαϊκής αστάθειας, έχει πλέον υπεύθυνους, φιλοευρωπαίους ηγέτες: Ντράγκι, Σάντσες, Κόστα, Μητσοτάκη. Τέταρτον, ελάχιστα παρατηρήθηκε: οι Βρυξέλλες αποκτούν περισσότερους φορείς και λιγότερους ρυθμιστές.

Άνθρωποι που μπορούν να αγοράσουν εμβόλια, να δανειστούν χρήματα, να δημιουργήσουν κέντρα προσφύγων. Δεν θέλω να φανώ υπερβολικά αισιόδοξος, αλλά αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία. Τώρα πρέπει να την αρπάξουμε» προσέθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για τις μεταναστευτικές ροές

Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές από την Ουκρανία και αυτές από τη Συρία, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «στην Ουκρανία έχουμε πόλεμο στην πόρτα μας, η χώρα συνορεύει με τέσσερις χώρες της Ε.Ε. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ήρθαν με αυτόν τον τρόπο τους τελευταίους μήνες. Πέντε εκατομμύρια. Αυτό είναι τελείως διαφορετικού μεγέθους από ό,τι στη Συρία και το Αφγανιστάν, όπου μια σταδιακά φλεγόμενη χιονοστιβάδα έφερε σταδιακά ανθρώπους κοντά μας. Το πεδίο εφαρμογής είναι διαφορετικό, η αρχή είναι η ίδια: όλοι όσοι φεύγουν από τον πόλεμο είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το χρώμα του δέρματος και η θρησκεία δεν παίζουν κανένα ρόλο».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η κατάλληλη Πρόεδρος στη δεδομένη στιγμή, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής απάντησε: «Σίγουρα! Δεν είναι αξιοσημείωτο ότι το 2019 οι αρχηγοί κυβερνήσεων εξέλεξαν μία γιατρό, η οποίος ήταν και υπουργός Άμυνας, ως νέο πρόεδρο της Επιτροπής; Σαν να ήξεραν τι ερχόταν! Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού δεν χρειάστηκε να εξηγηθεί στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πώς λειτουργούν τα εμβόλια και γιατί είναι σημαντική η διεθνής συνεργασία. Το έκανε περίφημα. Και με τη ρωσική εισβολή: ξέρει για τι μιλάει, γνωρίζει τους σωστούς ανθρώπους, έχει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο και μια εξαιρετική αίσθηση του πολιτικού timing».

2.Πούτιν: Χάνει την όρασή του και οι γιατροί του δίνουν το πολύ 3 χρόνια ζωής

Το στέλεχος της FSB αποκάλυψε την ιδιαίτερα κακή πρόγνωση των γιατρών για τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω μυστικού μηνύματος που απέστειλε στο πρώην στέλεχος της FSB Μπόρις Καρπίτσκοφ, που έχει πλέον αυτομολήσει στη Βρετανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί του δίνουν το πολύ 3 χρόνια ζωής, μεταδίδει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος της FSB, δηλαδή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το στέλεχος της FSB δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, 69 ετών, «έχει μια σοβαρή μορφή καρκίνου που εξελίσσεται ραγδαία». Και πρόσθεσε: «Δεν έχει περισσότερα από δύο έως τρία χρόνια ζωής».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της ασθένειας, ο Ρώσος πρόεδρος χάνει και την όρασή του. «Μαθαίνουμε ότι υποφέρει από πονοκεφάλους και πως, όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, χρειάζεται να έχει τα πάντα γραμμένα σε χαρτιά με τεράστια γράμματα, ώστε να μπορεί να διαβάζει όσα θέλει να πει. Τα γράμματα είναι τόσο μεγάλα που κάθε σελίδα περιλαμβάνει μόνο μία - δυο προτάσεις. Η όρασή του επιδεινώνεται σημαντικά με τον καιρό και τα άκρα του πλέον τρέμουν ανεξέλεγκτα».

Την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στο Σότσι και καταγράφηκε από την κάμερα να στρίβει αμήχανα τα πόδια του, ενώ οι δύο άνδρες συνομιλούσαν.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν «έχει πολλές σοβαρές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι ο καρκίνος».

Το στέλεχος της FSB αποκάλυψε την ιδιαίτερα κακή πρόγνωση των γιατρών για τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω μυστικού μηνύματος που απέστειλε στο πρώην στέλεχος της FSB Μπόρις Καρπίτσκοφ, που έχει πλέον αυτομολήσει στη Βρετανία και «κρύβεται από τους εκτελεστές του Πούτιν», αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror.

Στο μήνυμα, επίσης, αναφερόταν ότι, «ο Πούτιν δεν θα φορέσει γυαλιά -που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν- γιατί αυτό θα ήταν ένδειξη αδυναμίας. Συνήθιζε να είναι ψύχραιμος με τους υφιστάμενούς του, αλλά τώρα έχει ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής. Έχει τρελαθεί εντελώς και δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν», επισημαίνει ο ίδιος.

Δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, τα οποία επικαλούνταν πηγές του Κρεμλίνου, υποστήριζαν ότι ο Πούτιν υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για καρκίνο πριν από 14 ημέρες.

Ο πρώην αξιωματικός του γραφείου της MI6 στη Ρωσία, Christopher Steele, δήλωσε ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συναντήσεις χωρίς διαλείμματα για θεραπεία». Και πρόσθεσε: «Είναι μαζί του συνεχώς μια ομάδα γιατρών. Το Κρεμλίνο μοιάζει λίγο με... ''πισίνα καρχαριών''. Όλοι κολυμπούν τριγύρω και αν μυρίσουν αίμα, αρχίζουν να τσακώνονται».

Μόλις το περασμένο Σάββατο ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι «ο Πούτιν υπέφερε από καρκίνο, αλλά το έχει ξεπεράσει».

Η αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν ακούγεται δημόσια για πρώτη φορά, αν και ο ρωσικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ασθένεια του. Ο Στόουν ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Επίσης, λίγο καιρό πριν, το περιοδικό New Lines έγραψε πως έχει στην κατοχή του ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη - ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο - και περιγράφει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος», αν και δεν προσδιορίστηκε ο τύπος του καρκίνου του αίματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline