Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:23:55

Tρεις διώκτες, τώρα σε δύσκολη θέση μετά την παραδοχή- άδειασμα Τσίπρα: Δ. Παπαγγελόπουλος, Π. Πολάκης, Ελ. Τουλουπάκη. Πρωτεργάτες της δίωξης- συκοφάντησης των 10 επίλεκτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κύριο

Κοντονής για Novartis: Έπαθα σκοτοδίνη, υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμφίβολα, όχι απλά μια εμπαθής και κομματική δίωξη αλλά κακοήθης εκτεταμένη σκευωρία, εναντίον δέκα από τα πλέον επίλεκτα πρόσωπα των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με ισχυρισμούς ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στη νεώτερη Ελλάδα και παράλληλες δηλώσεις του εισαγγελέα του τότε ΣΥΡΙΖΑ και μαζί υπουργού Π. Πολάκη και με σκοτεινούς χειρισμούς ενοχοποίησης της ανακρίτριας Ελ. Τουλουπάκη.

Οι αποκαλύψεις (που δεν λέγονται για πρώτη φορά και τον οδήγησαν εκτός ΣΥΡΙΖΑ), του Σταύρου Κοντονή για την Novartis έρχονται στον απόηχο της παραδοχής του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που είπε ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης.
Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Open είπε ότι μόλις διαβιβάστηκε ο φάκελος στο γραφείο του, είδε ανθρώπους «που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν καμία ευθύνη».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε γιατί μπήκαν τα ονόματα αυτά, ανέφερε πως υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, όπως είπε, την ίδια κιόλας ημέρα συνάντησε ως υπουργός Δικαιοσύνης τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό του γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία σημεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι εκείνη η μέρα που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος τότε ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες.
«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε», σημείωσε.

Επισήμανε τέλος ότι είχε δει στοιχεία από τις καταθέσεις που πραγματικά δεν μπορούσε να τα πιστέψει... «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο», ήταν τα λόγια του.

Νέα «βόμβα» πέταξε ο δικηγόρος και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, δηλώνοντας ότι ήταν εξαρχής αθώα τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis.

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του (συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο) ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες. ο Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7, είπε ευθέως ότι οι κατηγορίες και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τέθηκαν στο αρχείο, «που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι είχε γραφτεί και είχε λεχθεί για την υπόθεση, απάντησε ότι «αφορά τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ που τα έλεγαν και τα έγραφαν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline