Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:05:08

Αποφασισμένος για προσωπική-πολιτική σύγκρουση με τον Ν. Ανδρουλάκη ο Κ. Μητσοτάκης για τα ΑΕΙ μεθαύριο στη Βουλή. Ποντάρει στον διχασμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πάνω στο θέμα. Κύριο

Αποφασισμένος να τον θεωρήσει περιορισμένου ορίζοντα αρχηγό, αναξιόπιστο προσωπικά και επιπλέον ανακόλουθο με την παράδοση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό, των μη κρατικών-ιδιωτικών ΑΕΙ και της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ήδη έχει κάνει μια εισαγωγική ομιλία-επίθεση στην πρόσφατη συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματος την 1η Μαρτίου με στόχους την πρώτη θέση στις Ευρωεκλογές και με σημαίες τα μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και παράλληλα με γενναίες ενισχύσεις στα δημόσια.

Και βεβαίως τη λεηλασία νέων ψηφοφόρων από τον κεντρώο χώρο του ΠΑΣΟΚ...Αποφασισμένος για προσωπική-πολιτική σύγκρουση με τον Ν. Ανδρουλάκη ο Κ. Μητσοτάκης για τα ΑΕΙ μεθαύριο Παρασκευή στη Βουλή, που θα υπάρξει η ψηφοφορία για το σχετικό νομοσχέδιο.. Ποντάρει στον διχασμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πάνω στο θέμα, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις..

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΆΚΗ

«Με το νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση το 70% αφορά την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Γενιές Δαπιτών έδωσαν αγώνα για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση. Τωρα αυτή η κυβέρνηση την κάνει πράξη. Κάνουμε μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά. Το ενδιαφέρον για την δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων είναι πολύ έντονο και όσοι το εκδηλώνουν γνωρίζουν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την δημιουργία πανεπιστημίων στο μοντέλο κάποιων ορόφων σε μία πολυκατοικία. δεν θα το επιτρέψουμε», σχολίασε.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδσκοπικό πανεπιστήμιο. εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης ότι δεν θέλει. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων», είπε.
«Αν έρθει το Πανεπιστήμιο που σπούδασε ο κ. Κασσελάκης θελήσει να έρθει στην Ελλάδα τις θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι δεν θέλει να έρθει;», διερωτήθηκε.

«Τέλειωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Φεύγουμε μπροστά πλέον. Όπου χρειαστεί η αστυνομία θα επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τους Πρυτάνεις – οι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών».
.
Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε πως του έκανε εντύπωση η αλλαγή στη στάση του, «η οποία», όπως είπε, «έχει μπερδέψει ακόμα και συνεργάτες του», τη στιγμή, μάλιστα, που «ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε εννοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «τάσσεται υπέρ του σχεδίου νόμου» της κυβέρνησης.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline