Κυριακή 28 Απριλίου 2024  20:23:07

Αντιφατική, συζητήσιμη πρόταση της εισαγγελέως για τη σεξουαλική κακοποίηση-εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό - Υπέρ της απόλυτης ενοχής της μητέρας, με ελαφρυντικά ο βιαστής και νταβατζής. Κύριο

Αίσθηση και πολλά σχόλια σε κανάλια και το Διαδίκτυο, τα περισσότερα με έκπληξη, μη αναμενόμενα και δυσάρεστα για την «έλλειψη αναλογικότητας» ανάμεσα στους ενόχους κατηγορούμενους, προκάλεσε η πρόταση για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για την κατηγορία του βιασμού και μαστροπείας της ανήλικης.

Ενοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και μαστροπεία η μητέρα, που δηλώνει στα πάντα αθώα και αμέτοχη.

Tην απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας που αγορεύει στη δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Ηλίας Μίχος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας η αγόρευση του οποίου συνεχίζεται πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για:
• βιασμό,
• μαστροπεία σε οίκους ανοχής, και
• μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.
Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για:
• διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης,
• οπλοκατοχή (είχε για δύο όπλα),
• κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, και
• διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Λόγω της διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών της δίκης δεν έγινε ακόμα γνωστό που θεμελίωσε ο εισαγγελέας τη πρόταση του περί απαλλαγής και πού περί ενοχής του βασικού κατηγορουμένου.
Ωστόσο η πρόταση περί απαλλαγής για τον βιασμό της ανήλικης προκαλεί αίσθηση καθώς το κορίτσι ήταν μόλις 12ετών.

Ζήτησε την ενοχής της μητέρας

Υπέρ της ενοχής της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό τάχθηκε στην αγόρευση η εισαγγελέας της έδρας.
Eιδικότερα σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η μητέρα της ανήλικης πρέπει να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους της και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Κατά τις πληροφορίες, η εισαγγελέας επισήμανε πως το αδίκημα της μαστροπείας, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.
Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.
Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν μετάσχει στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

2.Κολωνός – Λύτρας: «Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση»

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας ζήτησε η εισαγγελέας - Ολες οι κατηγορίες

«Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο» λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας.
Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης. Νωρίτερα εισηγήθηκε την απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για το αδίκημα της μαστροπείας, ενώ για το ίδιο αδίκημα ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

«Η κ. εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη» είπε στο «Live News» του MEGA ο Απόστολος Λύτρας. «Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τo δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;» πρόσθεσε.

«Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί»

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε όσα έβγαλε η εισαγγελέας από το κάδρο της υπόθεσης. «Ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία άλλα όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα» είπε.

«Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος, καθηγήτρια του πανεπιστήμιου η κ. Θεμελή, εξετάστηκε η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος» πρόσθεσε και κατέληξε: «Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά... Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline