Σάββατο 27 Απριλίου 2024  09:57:30

Φάμελλος και Ανδρουλάκης ακραίοι κατά του υπουργού Γ. Φλωρίδη: «Σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος – Κατάντησε πιο Ακροδεξιός από τον Βορίδη..» «Όποτε βρεθείτε σε δύσκολη θέση, μιλάτε με τη γλώσσα του Βελόπουλου». Κύριο

Σφοδρή επίθεση Φάμελλου στον υπουργό Δικαιοσύνης για την προκλητική ατάκα για τα «μπαζώματα» στον χώρο της τραγωδίας.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, για να απαντήσει στον Γιώργο Φλωρίδη για την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει καταντήσει «πιο ακροδεξιός από τον Μάκη Βορίδη».

«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων, που ήρθαν και μας βρήκαν και μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους, εκεί που μεταφέρθηκαν με τα μπάζα μαζί, τα υπολείμματα του δυστυχήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.
Και προσέθεσε: «Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κύριος Φλωρίδης. Έφτασε στο σημείο ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστή η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του. Πιο ακροδεξιός από τον κύριο Βορίδη έχει καταντήσει», υπογράμμισε.

«Να απαντήσει ο Καραμανλής στο εξώδικο των μηχανοδηγών»

«Την εμπιστοσύνη του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει αυτή η κυβέρνηση, ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Φλωρίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε επίσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Φλωρίδης είπε πως «όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», ενώ συνέχισε με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου! Ω τι χώματα είναι αυτά;».
«Να μας πει ο κ. Καραμανλής – εφόσον είχε καεί και δεν λειτουργούσε από το 2019 το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και είχε καταργηθεί το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου – γιατί δεν είχε θέσει σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γεραπετρίτης»

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τα κόμματα του προοδευτικού τόξου για «αριστερόστροφο φασισμό», επικαλούμενος τη φράση του Μίκη Θεοδωράκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή επιμένουν στην κατηγορία της συγκάλυψης, που «σκοπό έχει να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας», όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/

Ο Σωκράτης Φάμελλος διατύπωσε παράλληλα σειρά ερωτημάτων με αποδέκτη τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενόψει της αναμενόμενης τοποθέτησης του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων, προκάλεσε εκ των προτέρων τον κ. Καραμανλή να απαντήσει γιατί αγνόησε τις έγγραφες προειδοποιήσεις του κ. Σπηλιόπουλου, πρώην πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, του κ. Τσαλίδη, πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, όπως και το εξωδίκου των μηχανοδηγών.
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απαντά για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας, αλλά ούτε και για τη «μονταζιέρα» των συνομιλιών του σταθμάρχη.

Τα 7 ερωτήματα προς τον Καραμανλή

«Γιατί αγνοήσατε κ. Καραμανλή και αυτές οι ερωτήσεις αφορούν και τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη, τις έγγραφες ειδοποιήσεις που είχατε λάβει για την κατάσταση του σιδηροδρόμου;», ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος στον πρώην υπουργό Μεταφορών, στο οποίο πρόσθεσε πως αναφέρεται συγκεκριμένα «στην επιστολή παραίτησης του κ. Σπηλιόπουλου, Πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, στις 28 Μαίου 2020 όταν απευθύνθηκε με εμπιστευτική επιστολή στον κ. Μητσοτάκη για τις παθογένειες και αγκυλώσεις του οργανισμού, όπου μιλάει για αδιαφάνεια, για μεθοδεύσεις, για άρνηση συνεργασίας του κ. Καραμανλή, για υπονόμευση, ενώ εμπλέκει και τον πρωθυπουργικό ανιψιό κύριο Δημητριάδη».

«Γιατί αγνοήσατε την επιστολή παραίτησης του κ. Τσαλίδη διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 6/9/2021, όπου περιέγραφε τα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία του ελληνικού σιδηροδρόμου όπου επεσήμανε τον κίνδυνο ενός συμβάντος μέγιστης σοβαρότητας;», ήταν το δεύτερο ερώτημα.

«Τρίτον, την επιστολή παραίτησης 27 Απριλίου 2022 του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, της τηλεδιοίκησης, και στην οποία αναδείκνυε τα ελλείμματα, κακοδιαχείριση, καθυστερήσεις, μη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου κλπ. Τέταρτον, το εξώδικο της πανελλήνιας ένωσης μηχανοδηγών, 21/10/2022, του κ. Γενιδούνια, για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, την κακή κατάσταση της γραμμής, τη μη λειτουργία τηλεματικής, φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης, και τους κινδύνους ασφάλειας», προσέθεσε ο επικεφαλής της; ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε επίσης, «το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού στις 4/10/21, με το οποίο ζητούσε την άμεση άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των προσώπων που εμπλέκονται στη κακοδιαχείριση και επίβλεψη της σύμβασης 717, της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης», ενώ υπογράμμισε: «Γιατί ενώ το 2019 είχε καεί ο σταθμός τηλεδιοικησης της Λάρισας, δεν τον αποκατέστησε, κάτι που είχε ελάχιστο κόστος, με αποτέλεσμα το τεράστιο και τραγικό κόστος της τραγωδίας;»

«Και επίσης, να μας πει ο κ. Καραμανλής – εφόσον είχε καεί και δεν λειτουργούσε από το 2019 το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και είχε καταργηθεί το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου – γιατί δεν είχε θέσει σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως τη μείωση πυκνότητας δρομολογίων, τη μείωση της ταχύτητας και τον διπλασιασμό των βαρδιών σταθμαρχών», ανέφερε καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

2.Ανδρουλάκης: Άλλα λέει το πρωί και άλλα το απόγευμα ο Φλωρίδης

«Πέρασε μια μέρα στην συζήτηση και δεν έχουμε ακούσει κάτι καινούργιο, πρέπει να οδηγηθούμε κάπου σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης.

«Πέρασε μια μέρα στην συζήτηση και δεν έχουμε ακούσει κάτι καινούργιο, πρέπει να οδηγηθούμε κάπου σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και προσέθεσε πως «άλλα λέει ο κ. Φλωρίδης το πρωί, άλλα το απόγευμα, τα άλλαξε γιατί κατάλαβε ότι αυτό εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, πριν τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπου και επιτέθηκε τόσο κατά του ΠαΣοΚ, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως ο ότι ο ανακριτής για πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων λόγω νόμου.
«Όποτε βρεθείτε σε δύσκολη θέση, μιλάτε με τη γλώσσα του Βελόπουλου»
«Μπορείτε να κοροϊδέψετε λίγους για πολύ, αλλά όλους για πάντα δεν μπορείτε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και επανέλαβε πως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί διαπλοκής του ΠαΣοΚ «είναι γελοία».
«Κάνοντας ζάπινγκ βλέπει κάθε πολίτης στα κανάλια ποιος περνάει την άποψή του. Παντού μια πανίσχυρη προπαγάνδα της ΝΔ», ανέφερε, για να υπογραμμίσει στην παρέμβασή του: «Θα πει ο Μητσοτάκης ότι εγώ είμαι διαπλεκόμενος; Τα δικά σας κίνητρα είναι καθεστωτικά».
Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, «όποτε βρεθείτε σε δύσκολη θέση, μιλάτε με τη γλώσσα του Βελόπουλου».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline