Σάββατο 4 Μαϊου 2024  12:58:24

Μπλεγμένοι άσχημα υπάλληλοι του Δήμου Πειραιώς στην εγκληματική συμμορία των «Ολυμπιακών» αλλά Γ. Μώραλης παρεμβαίνει δημόσια: «Κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή η πορεία μου». Οι εξηγήσεις που δίνει... Κύριο

«Δεν μπορεί να έχω καμία ανάμιξη με όσα αυτοί κατηγορούνται είτε ως εργαζόμενοι στον Δήμο είτε ως δράστες ανομιών περί τον Ολυμπιακό».

Βαριές οι κατηγορίες, εγκληματική η συμπεριφορά τους, αρκετοί με υπαλληλική σχέση με τον Δήμο Πειραιώς. Με αποτέλεσμα φήμες ανεύθυνες ορισμένων καθόλου καλόπιστων. O δήμαρχος Πειραιά υπογραμμίζει πως κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα περί άμεσης εμπλοκής του Δήμου Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση οπαδικής βίας, μετά τη σύλληψη 67 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη.
Ο δήμαρχος Πειραιά με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει πως η πορεία του, τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως δήμαρχος είναι απολύτως κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή.

Υπογραμμίζει δε πως κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.
Στις αναφορές των δημοσιευμάτων ότι ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είναι υπάλληλοι του δήμου, ο κ. Μώραλης απαντά πως όλες οι διαδικασίες πρόσληψης έγιναν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ τονίζει ότι καμία επιχείρηση, δημόσια ή δημοτική δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ένας υπάλληλος συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις, μετά την αποχώρηση από την εργασία του.

Ολη η ανάρτηση του Γιάννη Μώραλη

«Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα που εμπλέκουν άμεσα τον Δήμο Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για υπόθεση οπαδικής – και όχι μόνο – βίας, δηλώνω τα εξής:
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η διακίνηση του οποίου από ορισμένους είχε επιχειρηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν μερικούς μήνες. Και τότε και σήμερα εξίσου ανεπιτυχώς. Υπογραμμίζω, λοιπόν, ξεκάθαρα τα εξής:

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου προσλαμβάνονται στους δήμους με βάση τον ισχύοντα νόμο και την προβλεπόμενη από αυτόν διαδικασία. Και στις περιπτώσεις που αναφέρονται τα δημοσιεύματα τηρήθηκαν απολύτως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παρά το ότι αυτό είναι γνωστό στους συντάκτες των δημοσιευμάτων, παραγνωρίζεται σκοπίμως.

Είναι για τον καθένα απολύτως αυτονόητο ότι καμιά ιδιωτική επιχείρηση και πολύ περισσότερο καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Αν δηλαδή συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις.
Στον ξεκάθαρο υπαινιγμό κατά του προσώπου μου και την προφανή προσπάθεια σύνδεσής μου με οποιαδήποτε πτυχή αυτής της υπόθεσης, σαφέστατη απάντηση παρέχει η πάγια τηρούμενη και δημοσίως γνωστή συμπεριφορά μου.
Η πορεία μου τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκα ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως Δήμαρχος Πειραιά είναι απολύτως κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή.

Μια πορεία στο φως.
Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με εμένα, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline