Σάββατο 15 Ιουνίου 2024  16:26:12

Δεν στέριωσε η συναίνεση κορυφής Αλαφούζου- Φατίχ Τερίμ, παρά τις μεγάλες προσδοκίες . Πικρός αποχαιρετισμός, εν σιωπή, για τις βαθιές ευθύνες- διαφωνίες της τελευταίας πορείας του ΠΑΟ. Κύριο

Ο Τούρκος τεχνικός φέρεται-επίμονα και μάταια- να ζητούσε απομάκρυνση μέτριων παικτών και ευρεία ανανέωση της ομάδας.

1.Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, με το τριφύλλι να ανακοινώνει και τυπικά τη λύση της συνεργασίας με τον Τούρκο τεχνικό.
Η απόφαση για την απομάκρυνση του Τερίμ από τους πράσινους ήταν ειλημμένη, όμως πλέον πήρε και επίσημη μορφή το διαζύγιο των δύο πλευρών, με τον Παναθηναϊκό να αναμένεται να ολοκληρώσει τη σεζόν με υπηρεσιακό τεχνικό τον Χρήστο Κόντη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τερίμ έμεινε στον πάγκο του Παναθηναϊκού συνολικά έξι μήνες και 26 παιχνίδια σημείωσε 14 νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες, καθώς και μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Φατίχ Τερίμ.
Ο Τούρκος τεχνικός εργάστηκε έξι μήνες στο Τριφύλλι. Συνολικά καθοδήγησε την ομάδα μας σε 26 αγώνες, καταγράφοντας 14 νίκες, έξι ισοπαλίες, έξι ήττες και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ευχαριστούμε τον Φατίχ Τερίμ και το επιτελείο του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής διαδρομής τους.

Ο Φατίχ Τερίμ αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό: "Τα πλάνα μας για τη νέα σεζόν δεν ήταν ταυτισμένα με τον πρόεδρο Αλαφούζο και αποφασίσαμε να μην συνεχίσω"

2.Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και με ανάρτησή του στα social media αποχαιρέτησε τους πρασίνους.

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ο Φατίχ Τερίμ, ύστερα από τη μέτρια πορεία της ομάδας και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Τούρκος προπονητής έκανε μια ανάρτηση στα social media, στην οποία αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τους πράσινους, λέγοντας ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του τριφυλλιού, Γιάννη Αλαφούζο, και αποφασίστηκε από κοινού να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους.
"Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα μου και εγώ κάναμε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό, με όλη μας τη δύναμη, για να τελειώσουμε τη σεζόν 2023/24 ως πρωταθλητές και να κάνουμε τους φίλους του Παναθηναϊκού να βιώσουν μια εμπειρία που δεν έχουν βιώσει εδώ και 13 χρόνια.

Ο Φατίχ Τερίμ (τουρκικά: Fatih Terim‎‎• γενν. Άδανα, 4 Σεπτεμβρίου 1953) είναι Τούρκος πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Είναι από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία της Γαλατασαράι και του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Ο Τερίμ έχει προπονήσει αρκετούς συλλόγους στην Ιταλία και στην Τουρκία, καθώς και την Εθνική Τουρκίας, πιο πρόσφατα από το 2013 έως το 2017.Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) σε 80 χώρες, τοποθετήθηκε ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους προπονητές στον κόσμο, παραλαμβάνοντας το βραβείο του σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ της Γερμανίας, στις 8 Ιανουαρίου 2001.

Ο Τερίμ έλαβε υποψηφιότητα για τον Προπονητή της Χρονιάς της UEFA για το έτος 2008 και το Eurosport τον χαρακτήρισε τον καλύτερο προπονητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008.[7] Το Δεκέμβριο του 2008, κατατάχθηκε ως ο έβδομος καλύτερος προπονητής ποδοσφαίρου στον κόσμο από το World Soccer για το 2008. Το τουρκικό ψευδώνυμό του είναι İmparator και το ιταλικό είναι Imperatore, όπου και τα δύο ονόματα σημαίνουν «Αυτοκράτορας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline