Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  05:37:11

Σερβία: Κάναμε λάθος που αναγνωρίσαμε τα Σκόπια

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας για το "χαστούκι στους Έλληνες". Στην παραδοχή πως ήταν λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων "με το συνταγματικό τους όνομα" προέβη, έστω και καθυστερημένα, το Βελιγράδι.

Δίνοντας συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς έκανε λόγο για "χαστούκι στους Έλληνες".

«Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο- ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί (ενν.τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο».

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη, ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, αλλά πολυμερώς το όνομα που χρησιμοποιεί η Ε.Ε, τα Ηνωμένα Έθνη κ.ά. για τη χώρα αυτή, δηλαδή FYROM.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline