Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018  16:02:59

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για το ψηφιακό ραδιόφωνο

Αφορά σε 300 ραδιοφωνικούς σταθμούς, μικρούς και μεσαίους στην Αττική και όλη την επαρχία. Οι πάντες σε κατάσταση αγωνίας και ανησυχίας. Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης».

Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ανά κατηγορία προγράμματος και εμβέλειας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, με το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται μια ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο των ψηφιακών δικτύων, µε στόχο τη διασφάλιση της παροχής δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στο σύνολο της επικράτειας.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 09:00.

Σημειώνεται ότι η διενέργεια και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης θα γίνει σύμφωνα με τον ισχύοντα Χάρτη Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής.

Στη συνέχεια, με απόφαση του υπουργού Ν. Παππά, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και δημόσια διαβούλευση, θα καθοριστεί ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης ανά κατηγορία εμβέλειας (εθνικής και περιφερειακής) και προγράμματος (ενημερωτικού ή μη ενημερωτικού).

H τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών ανά κατηγορία εμβέλειας και προγράμματος, καθώς και ανά περιοχή, θα καθοριστεί με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έπειτα από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και με χρονική διάρκεια τα δέκα έτη.

Τέλος, η διαδικασία της αδειοδότησης μέσω δημοπρασίας θα διεξαχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι δυνατόν να εκδώσει διαφορετικές προκηρύξεις ανά κατηγορία αδειών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα