Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  19:44:37

Η δημοσκοπική κατρακύλα και οι εκλογές με απλή αναλογική

Αν με όλα όσα σχεδιάζει με βάση την σκανδαλολογία και τα άλλα του σχέδια σε βάρος της ΝΔ ο κ. Τσίπρας καταφέρει να μειώσει τη διαφορά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, τότε η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πιεστούν ασφυκτικά να μη συμμαχήσουν με τη ΝΔ – αυτό το νόημα έχει το πρωθυπουργικό «φλερτ» στο Κίνημα Αλλαγής και το κάλεσμά του για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου.

Το επόμενο βήμα, οι εκλογές με απλή αναλογική, είναι ο εφιάλτης όλων των πολιτικών αρχηγών πλην του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα αναδειχθεί σε ρυθμιστή των εξελίξεων επιβάλλοντας κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο, δηλαδή ούτε τον εαυτό του ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν αμφιβάλλουμε ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός του Τσίπρα και πιστεύουμε ότι θα ρίξει όλα τα χαρτιά του για να κερδίσει τη μάχη. Αν παρ' όλα αυτά χάσει τις εκλογές και γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, να ξέρει ότι δεν θα του χαριστούμε. Θα τον πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα» προειδοποιεί κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθούν στενά όλες οι πρεσβείες των χωρών της ΕΕ στην Αθήνα και ενημερώνουν λεπτομερώς τις κυβερνήσεις τους, ενώ από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν έχει περάσει απαρατήρητη η έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία δείχνει επιδείνωση των ποσοστών απόκλισης στην ποιότητα διακυβέρνησης και θεσμών της Ελλάδος σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ το 2016, που εκτοξεύθηκε από το 40% στο 70%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline