Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  07:33:53

Κατάργησε το Πειθαρχικό για να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα

Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να πάρει πίσω την απόφασή του για τη σύσταση πειθαρχικού οργάνου, το οποίο είχε εγκριθεί και από το τελευταίο συνέδριο με συγκεκριμένη σύνθεση, και προέκρινε την θεσμοθέτηση επιτροπή δεοντολογίας.

Να κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο που άνοιξε επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Στη σκιά της έντασης των προηγούμενων ημερών με επίκεντρο και τα όσα είπε το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και υπήρξε κίνηση καλής θέλησης από τον πρώην Πρωθυπουργό με στόχο την αποκλιμάκωση.

Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να πάρει πίσω την απόφασή του για τη σύσταση πειθαρχικού οργάνου, το οποίο είχε εγκριθεί και από το τελευταίο συνέδριο με συγκεκριμένη σύνθεση, και προέκρινε την θεσμοθέτηση επιτροπή δεοντολογίας. Με αυτή την απόφαση, και ενώ είχαν καταγραφεί πολλές ενστάσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας ευελπιστεί να περιοριστεί η ένταση και να κοπάσει η κριτική, ότι δεν χρειάζονται πειθαρχικά μέτρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας είχε προτείνει και εγκρίθηκε στο πολιτικό κέντρο (πρωινός καφές και προεδρείο Κ.Ο.) να συσταθεί τετραμελής επιτροπή που θα είχε ως αρμοδιότητα να ελέγχει και πειθαρχικά τους βουλευτές και σε αυτήν θα συμμετείχαν, η γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος και ο διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη συμμετοχή του οποίου υπήρξε μεγάλη αντίδραση.

Η αναδίπλωση

Τελικά ο Αλ. Τσίπρας προτίμησε να αναδιπλωθεί, καθώς είχε υπάρξει σειρά ενστάσεων από κεντρικά και ιστορικά στελέχη, όπως π.χ. ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είναι απολύτως κατοχυρωμένη η δημόσια έκφραση διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων, πλην όμως είναι σαφές πως πρέπει να πάρουμε απόσταση -και έχουμε πάρει απόσταση- από ύβρεις ή από μια διχαστική τοξικότητα που πραγματικά δεν είναι στο πλαίσιο αυτής της κουλτούρας».

Τελικά, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα για θέματα δεοντολογίας θα αποφασίζουν θεσμικά –τον τελικό λόγο θα έχει ο Αλ. Τσίπρας- η Όλγα Γεροβασίλη και ο Δ. Τζανακόπουλος και οι οποίοι θα ασχολούνται με τις υποθέσεις βουλευτές που βγαίνουν εκτός γραμμής Και οι άλλοι εκλεκτοί που προκάλεσαν αντιδράσεις., όπως οι Κ,Ζαχαριάδης και άλλοι,..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline