Κυριακή 28 Απριλίου 2024  09:47:41

Σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα κατά το Εβραϊκό Πάσχα τις επόμενες ημέρες

Οι δύο συλληφθέντες 27 και 29 ετών υπηκοότητας Πακιστάν, είχαν βάλει εδώ και μήνες μπροστά το σχέδιο τους που θα προκαλούσε μαζικό αιματοκύλισμα στη συναγωγή, και βρίσκονταν στην τελική φάση της εφαρμογής του.


Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται τόσο από την ΕΥΠ όσο και την αντιτρομοκρατική το ενδεχόμενο οι δύο Πακιστανοί να πραγματοποιούσαν το τρομοκρατικό χτύπημα κατά την διάρκεια του Εβραϊκού Πάσχα το οποίο φέτος ξεκινάει την Τετάρτη 5 Απριλίου και τελειώνει το Πέμπτη στις 13 Απριλίου.

Τις ημέρες αυτές η συναγωγή αλλά και το εβραϊκό εστιατόριο θα ήταν γεμάτα από επιφανή μέλη της εβραϊκής κοινότητας κάτι το οποίο βόλευε τα σχέδια των δύο τρομοκρατών οι οποίοι ήθελαν να χύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα.

Στο Ιράν ο καθοδηγητής τους

Όταν συνελήφθησαν, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, usb και άλλα αντικείμενα, τα οποία και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οπλισμός μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Από την έρευνα έγινε γνωστό πως οι δύο Πακιστανοί είχαν επικοινωνία με ομοεθνή τους, που μένει στο Ιράν, και ο οποίος τους έδινε οδηγίες για το πώς θα χτυπήσουν το ισραηλινό εστιατόριο – συναγωγή.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline