Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:53:45

Παναγιωτόπουλος/Ακάρ στις σεισμόπληκτες περιοχές, με σύσταση των ΗΠΑ: "Μπορούμε να λύσουμε ειρηνικά τα προβλήματα"

Την ελπίδα του "να παραμείνουν οι πόρτες του διαλόγου ανοιχτές και να μην περιμένουμε νέα καταστροφή", εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Χατάι.

"Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που μας πρόσφερε βοήθεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά. Και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειας των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη και να ευχηθώ καλή ανάρρωση στους τραυματίες", είπε αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Και συνέχισε: "Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα έχουμε προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε, στο πνεύμα της συμμαχίας, του ειρηνικού διαλόγου, ώστε να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές. Αυτό που επιθυμούμε και ελπίζουμε είναι να μην περιμένουμε άλλη μία καταστροφή για να έρθουν κοντά οι δύο χώρες και ελπίζουμε ότι οι πόρτες του διαλόγου να μείνουν ανοιχτές. Επιθυμία μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν θάλασσα μια φιλίας, και Ελλάδα και Τουρκία να ζήσουν με ευημερία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline