Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:03:27

Αλλαγές στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Η δυναμική των κομμάτων, μετά τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές αποτυπώνεται κυρίως στους δείκτες που αφορούν τους ηγέτες τους -αποδεικνύοντας εκ νέου ότι τα πολιτικά πρόσωπα στην ελληνική πολιτική σκηνή παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κερδίζει καθαρά την ερώτηση περί καταλληλότερου.

Στην GPO, ωστόσο, για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεπερνάει σε καταλληλότητα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: ο Ανδρουλάκης έχει ποσοστό 13,8%, ενώ ο Κασσελάκης 12,1%.

Στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά του Δημήτρη Κουτσούμπα (πρώτος σε θετικές γνώμες στην Metron Analysis, ξεπερνώντας και τον Μητσοτάκη, δεύτερος στην GPO) επικυρώνοντας πως το θετικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ έχει να κάνει με το προφίλ και την προσωπικότητα του γενικού γραμματέα του.

Ο Ανδρουλάκης ξεπερνάει τον Κασσελάκη σε δημοφιλία σε κάθε περίπτωση (40%-25% στην Metron Analysis, 41,5%-24,3% στην GPO), δεδομένο που θα έπρεπε να ανησυχεί την Κουμουνδούρου -κυρίως γιατί ο Κασσελάκης είναι νεοεκλεγείς πρόεδρος και δεν έχει επιδείξει δυναμική από τη νωπή εντολή που έλαβε, ενώ τις τελευταίες μέρες αμφισβητείται και από την εσωκομματική του αντιπολίτευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline