Σάββατο 27 Απριλίου 2024  23:48:24

Αυστηρή απάντηση Μαξίμου σε Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε

Απάντηση θέλοντας να κλείσει το όλο θέμα της αντιπαράθεσηςς έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στα όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στο βρετανικό κοινοβούλιο για την ακύρωση της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σούνακ υποστήριξε ότι δεν τηρήθηκε η προσυμφωνημένη ατζέντα από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει» ήταν η απάντηση του Μαξίμου.

Τι είπε ο Σούνακ στο Κοινοβούλιο: «Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του»

«Είναι προφανές πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν για να συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον αλλά για να αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος. Και αυτό ήταν μη θεσμικό. Επιπλέον, όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν κάποιες δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σούνακ.

Σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση του ηγέτη των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι «ένας οικονομικό μας σύμμαχο, ένας σημαντικός μας εταίρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει (ο Σούνακ) αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline