Τρίτη 30 Απριλίου 2024  16:01:04

Οι διαρροές και οι ταλαντεύσεις για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Εάν όντως μεσοβδόμαδα είχε αποφασιστεί να μην προχωρήσει το ευρωψηφοδέλτιο με Μπελέρη και το Σαββατοκύριακο έγινε στροφή 180 μοιρών, τότε τα μηνύματα που μεσολάβησαν από τις μετρήσεις ήταν μάλλον ιδιαιτέρως ανησυχητικά για τις διαρροές στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο και έτρεξαν να τα περιορίσουν!

Υποτίθεται πώς τα στόματα, αυτών που ετοίμαζαν τις υποψηφιότητες των ευρωβουλευτών της ΝΔ ήταν, όπως έλεγαν, ερμητικά κλειστά.
Υποτίθεται επίσης ότι απλώς έκαναν προτάσεις στον Πρωθυπουργό, που αυτός θα έπαιρνε την τελική απόφαση για τις υποψηφιότητες. Αλλά δεν άντεξαν; Και τα στόματά τους άνοιξαν, μεσοβδόμαδα, διάπλατα και τότε άρχισαν οι διαρροές, όλες για την υποψηφιότητα ή όχι, του Μπελέρη.

Πρώτη και καλύτερη διαρροή: «Απομακρύνεται η υποψηφιότητα Μπελέρη». Δεύτερη (και παράλληλα θέμα ρεπορτάζ):

«Είναι αντίθετο στην υποψηφιότητα το υπουργείο Εξωτερικών». Τρίτη διαρροή «στο τραπέζι ξαναμπαίνει η υποψηφιότητα Μπελέρη». Τέταρτη διαρροή «Ο Πρωθυπουργός κράτησε την υποψηφιότητα Μπελέρη έως την τελευταία στιγμή για να αποφασίσει με ηρεμία» (προφανώς από το Μαράθι όπου βρισκόταν το Σαββατοκύριακο).
Πέμπτη διαρροή (και ρεπορτάζ) «ο υιός Μπελέρη συναντήθηκε με τον Βορίδη», 'Εκτη διαρροή: «Δεν παίζει ο υιός Μπελέρη, μόνον ο πατέρας Μπελέρης ή τίποτα». Τελευταία διαρροή, χθες τα ξημερώματα: «Ο Μπελέρης θα είναι στο ψηφοδέλτιο».

Όπως και ανακοινώθηκε, το απόγευμα επισήμως από τον Πρωθυπουργό.
Και όταν, λίγο πριν από την εκδήλωση στο Ωδείο αποκαλύφθηκαν οι διαρροές άρχισαν μεταξύ τους οι κυβερνητικοί, μέλη της επιτροπής, τα... αλληλοκαρφώματα: «Εγώ δεν άνοιξα το στόμα μου», έλεγε ο ένας. «Από μένα δεν βγήκε τίποτα», έλεγε ο άλλος και όλοι μαζί έκαναν πως δεν καταλάβαιναν τίποτα. Εκείνο ωστόσο που έχει σημασία είναι τούτο: Εάν όντως μεσοβδόμαδα είχε αποφασιστεί να μην προχωρήσει το ευρωψηφοδέλτιο με Μπελέρη και το Σαββατοκύριακο έγινε στροφή 180 μοιρών, τότε τα μηνύματα που μεσολάβησαν από τις μετρήσεις ήταν μάλλον ιδιαιτέρως ανησυχητικά για τις διαρροές στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο και έτρεξαν να τα περιορίσουν!
***

Μπερκέτια για Χίο και Μυτιλήνη
Λοιπόν δεν ξέρω εάν το έχετε αντιληφθεί αλλά στα νησιά γίνεται τούτες τις ημέρες ένας χαμός με τις αφίξεις Τούρκων τουριστών. Αξιοποιώντας την βίζα των 72 ωρών οι Τούρκοι συν γυναιξί και τέκνοις κατακλύζουν τα νησιά μας κάνοντας τους κατοίκους τρισευτυχισμένους.

Στη Μυτιλήνη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Μουτζούρης έστειλε χαρούμενος το εξής μήνυμα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη (που έφερε την βίζα): «Το Σαββατοκυρίακο στη Λέσβο ήλθαν 6. 000 Τούρκοι επισκέπτες. Αν θεωρήσουμε ότι κάθε ένας ξόδεψε 500 ευρώ κατά τη διαμονή του, έχουμε ένα πρόσθετο εισόδημα για τη Λέσβο 3.000.000 ευρώ, μόνον το Σαββατοκύριακο. Αν θεωρήσουμε ότι ο καθένας ξόδεψε 300 ευρώ (πολύ συντηρητικά) έχουμε 2.000.000 ευρώ. Στη Χίο υπήρξαν 4,500 Τούρκοι επισκέπτες. Οι αντίστοιχοι συλλογισμοί οδηγούν 2.250.000 ευρώ ή 1.350.000 ευρώ». Και το τηλεγράφημα καταλήγει (πόσο σοφά πράξαμε που επιμείναμε με τη βίζα)!! Να σημειώσω εδώ ότι την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Μυτιλήνη ο Πρωθυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline