Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  04:43:41

Σταϊκούρας: Μόλις 100 εκατ. ευρώ σε 3 χρόνια τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή

Στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών. «Η κυβέρνηση υποσχόταν έσοδα 3 δισ. ευρώ μέσα σε 6 μήνες», υπενθυμίζει με νόημα ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «ανύπαρκτες» τις επιδόσεις της κυβέρνησης.


Ισχνά αποτελέσματα καταγράφει η κυβέρνηση στα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν εισπραχθεί λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.

Τα στοιχεία προκύπτουν από γραπτή απάντηση της Υφυπουργού, Κατερίνας Παπανάτσιου στον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος χαρακτηρίζει «ανύπαρκτες» τις επιδόσεις της κυβέρνησης, αφού όπως υπενθυμίζει η ίδια υποσχόταν έσοδα 3 δισεκ. ευρώ μέσα σε 6 μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι τα εξής:

- λίστα Λαγκάρντ: εισπραχθέντα 45,3 εκατ. ευρώ από το 2013
- λίστα Μπόργιανς: εισπραχθέντα 445.000 ευρώ
- εμβάσματα εξωτερικού:

1.478 έλεγχοι μέχρι το 2015
44 έλεγχοι Ιανουάριο 2016 - Αύγουστο 2017

καμία μεταβολή στα εισπραχθέντα έως το Σεπτέμβριο.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και το πεδίο των εσόδων από την καταπολέμηση το λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, τα εισπραχθέντα ποσά για υποθέσεις παραβάσεων καυσίμων, μειώθηκαν στα 8,1 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2015 – 2016 από 27 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2013 - 2014, ενώ έχουν εισπραχθεί μόλις 3,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017.

Στον, δε, τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα, η εικόνα που παρουσιάζεται το 2017, όπως και το 2016, είναι πολύ χειρότερη της περιόδου 2014 – 2015, όπως σχολιάζει σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

«Αποδεικνύεται συνεπώς, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 3 χρόνια αφότου ανέλαβε την εξουσία, συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή, αλλά ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ με αφορμή την απάντηση που έλαβε μετά από 6 μήνες από την κα Παπανάτσιου με στοιχεία που διαβίβασε η ΑΑΔΕ τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline