Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  08:50:07

Το Ποτάμι: Το συνέδριο ανέδειξε και πάλι επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη

Με την επανεκλογή του Σταύρου θεοδωράκη στη θέση του προέδρου και του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά, ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Ποταμιού.

Με την επανεκλογή του Σταύρου θεοδωράκη στη θέση του προέδρου και του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά, ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Ποταμιού. Παράλληλα υπερψηφίστηκε η πολιτική γραμμή του κόμματος. Αυτόνομη πορεία στις κάλπες και μετεκλογικά στη βάση συγκεκριμένων προϋποθέσεων συμμαχίες για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του μετά την επανεκλογή του επανέλαβε ότι το Ποτάμι είναι « η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ» και επανέλαβε τα επτά σημεία που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές συνεργασίες. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών επεσήμανε: «Και λίγα εσωκομματικά: Δεν με ενδιαφέρουν οι υποσημειώσεις στα καταστατικά. Και θέλω να σας το πω ευθέως. Δεν με ενδιαφέρουν τα βερμπαλιστικά κείμενα και οι σχεδιασμοί στην άμμο»

Από τις τοποθετήσεις των στελεχών είναι φανερό ότι σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις.
Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος έκαναν σαφή την απόσταση τους από το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Ο Γιώργος Αμυράς κατέθεσε πρόταση 10 σημείων που θα οδηγήσουν το Ποτάμι σε μια πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε για προγραμματική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωστής Χατζηδάκης στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι το Ποτάμι είναι μια δύναμη που αντιστάθηκε στο λαϊκισμό, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης που τόνισε ότι η αντιπαράθεση μνημόνιο- αντιμνημόνιο έχει ξεπεραστεί κάλεσε το Ποτάμι στην συνδιαμόφωση ενός χώρου διαλόγου που θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline