Σάββατο 4 Μαϊου 2024  20:13:48

«Η ανησυχία και η αγωνία του Αλ. Τσίπρα

Σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Καθημερινή» και όσα είπε περί πρόωρων εκλογών ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Δείχνει μόνο μία λέξη: Ανησυχία. Λοιπόν, να διαλύσουμε την ανησυχία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές. Δεν υπάρχει στη σκέψη του Πρωθυπουργού κάτι τέτοιο».

Πρόσθεσε ότι το δεύτερο στοιχείο που αποπνέει η συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άγνοια. «Δεν μπορεί να λέει ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη ύφεση και ότι είχε μπει στην ύφεση, πριν από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο στην Ελλάδα είναι 0,9%, όταν στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάνω από 3%, κοντά στο 4%. Επομένως, ποια ύφεση βρίσκει σαν πάτημα για να κάνει κριτική ο κ. Τσίπρας; Ίσα ίσα, η οικονομία της χώρας μας έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και μπήκε με ταχύτητα στο 2020. Και το φρένο του Μαρτίου -λόγω της πανδημίας- δεν ήταν τελικά τόσο μεγάλο, όσο όλοι ανέμεναν.

Επιπλέον, για το μέλλον οι πρόδρομοι δείκτες και ο δείκτης παραγγελιών -όπως ο PMI και ο δείκτης της οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ- δείχνουν ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απ' ό,τι όλοι θα περιμέναμε», είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline