Κυριακή 5 Μαϊου 2024  08:24:16

Ο Κίνδυνος υπερμετάδοσης του ιού

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, προειδοποίησε ότι τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν σε σπίτια, παρά το lockdown, μπορεί να προκαλέσουν υπερμετάδοση του κορωνοϊού ακόμα και σε ελάχιστα λεπτά.


Η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση στους πολίτες να μην συγκεντρωθούν στα σπίτια για τον εορτασμό, πλην των στενών μελών της οικογένειας, καθώς, όπως τόνισε, ένας μόνο ασυμπτωματικός φορέας να υπάρχει σε μία οικογένεια μπορεί να προκαλέσει διασπορά. Τόνισε μάλιστα, ότι και μάσκες να φορούν όλοι κατά τη διάρκεια του γλεντιού, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μόλυνσης.

«Τα σπίτια μας, οι κλειστοί χώροι, είναι σημαντικοί παράγοντες διασποράς. Ένας φορέας, μπορεί να κολλήσει τους πάντες. Αν σε διαμέρισμα 120 τετραγωνικών και μαζευτούν 20 άτομα, ακόμη και με μάσκα, μπορεί να γίνει διασπορά. Αν δεν φορούν μάσκα, αρκούν μόλις 8 λεπτά για να γίνει η διασπορά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline