Σάββατο 27 Απριλίου 2024  10:32:56

Νέο σκηνικό πολέμου στο ΕΣΥ κατά τον Βασ. Κικίλια

Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει καταστεί σαφές ότι το ΕΣΥ ετοιμάζεται για «πόλεμο» τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την επιδημία, σύσκεψη για τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής υπό τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.


Το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει την μετατροπή κλινικών, απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα ο οποίος έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά.
Οι διοικητές σε συνεργασία με τους διευθυντές Ιατρική ς υπηρεσίας των νοσοκομείων καλούνται να φροντίσουν για την αποσυμπίεση των κλινικών προωθώντας τα εξιτήρια των ασθενών που πρέπει να συνεχίσουν την αποθεραπεία εκτός νοσοκομείου, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμες κλίνες για τις ανάγκες της επιδημίας.

Σημειώνεται ότι ΝΙΜΤΣ έχει σχεδόν γεμίσει από περιστατικά non Covid-19 και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκένωση των κλινικών του Σισμανόγλειου, ώστε να αρχίσει να δέχεται περιστατικά Covid-19 από την ερχόμενη Τρίτη, με βάση το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Παρά την απίστευτη προσπάθεια που καταβάλουν οι υγειονομικές αρχές καθημερινά, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την διασπορά των μεταλλαγμένων κρουσμάτων.

Πάνω από 3.200 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην επικράτεια, καθημερινά καταγράφονται 330 εισαγωγές, ενώ στα νοσοκομεία της Αττικής οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες στο 87%.
Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τα κρεβάτια στερεύουν επικίνδυνα, ενώ αρχίζουν να εξαντλούνται και στις κλινικές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline