Σάββατο 27 Απριλίου 2024  10:11:37

Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν θα επιστρέψει χρήματα στο Δημόσιο η νοσοκόμα που είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο της

Να μην επιστρέψει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο από τις αποδοχές που ελάμβανε ως νοσοκόμα, παρότι είχε πλαστογραφήσει τον βαθμό του πτυχίου της, αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επτά χρόνια μετά την απόλυση της γυναίκας, η οποία είχε «πειράξει» τον βαθμό και από το «καλώς» τον είχε μετατρέψει σε «άριστα», το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία ακύρωσε την καταλογιστική πράξη ύψους 50.000 ευρώ του νοσοκομείου σε βάρος της και έτσι την απάλλαξε από την υποχρέωση να επιστρέψει μέρος των αποδοχών της.

Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά την αναίρεση που άσκησε η γυναίκα κατά της απόφασης Τμήματος του δικαστηρίου, το οποίο είχε μειώσει στις 50.000 ευρώ το ποσό των 179.014 ευρώ, το οποίο αρχικά της είχε καταλογιστεί.

Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο καταλογισμός έστω και μειωμένος «δεν επιτυγχάνει μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ του σκοπού που υπηρετεί (αποκατάσταση της δημοσιονομικής νομιμότητας εξαιτίας της αναδρομικής ανατροπής της υπαλληλικής σχέσης), καθόσον αφ' ενός μετατρέπει την ανάκληση του διορισμού σε κύρωση, αφ' ετέρου άγει σε πλουτισμό του νοσοκομείου σε βάρος της περιουσίας της» και προσθέτει ότι «ως εκ τούτου, κατ' εφαρμογή της κατ' άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας πρέπει να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση του Ι Τμήματος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline